Borsa open 2016.

Infrastruktura Mostara nije na strani sportaša i organiziranja velikih natjecanja

Sport / Flash | 02. 10. 2016. u 15:34 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Grad Mostar ovog je vikenda odisao sportskim ozračjem. U organizaciji judo kluba "BORSA" iz Mostara organizirano je veliko međunarodno natjecanje pod nazivom 7. Međunarodni judo turnir "Borsa OPEN" koji je okupio nekoliko tisuća uzvanika iz čak 26 zemalja.

''Ovo je ujedno i jedan od najvećih sportskih događaja koji se dogodio u povijesti Grada Mostara i BiH, pogotovo od ZOI 1984. kada su bile održane u Sarajevu, ako ne po rangu natjecanja, svakako je po broju sudionika koji dođu u našu državu i kao sportaši i kao turisti'', istaknuli su organizatori natjecanja iz judo kluba Borsa.

Kompletna digitalizacija natjecanja u okrilju Odjela za tehničku podršku s rukovoditeljem. Darkom Zelenikom pridonijela je osobitoj kvaliteti natjecanja. Zapadne zemlje koje su navikle na visoku stepenicu tehnologije nisu osjetile razliku ni u BiH na spomenutom "Borsa OPEN-u.

Organizatori navode kako dovesti 26 zemalja nije nimalo lako i da je za to potrebna velika organizacija ali i financijska potpora te smatraju kako imaju osposobljeno i kvalitetno osoblje da u Gradu Mostaru organiziraju i Europski judo kup u suglasju sa Europskim judo savezom, no infrastruktura grada nije na njihovoj strani. Nadaju se da će i "Borsa OPEN" biti poticaj za rješavanje pitanja gradske dvorane kako bi zaista imali uvjete da u Mostaru ugoste preko 40 država sudionica.

Sastanak organizacijskog odbora natjecanja održat će se 03.10.2016. te će se razmatrati greške, nedostatci i stavke koje je potrebno popraviti za još veću kvalitetu narednog natjecanja koji bi po planu trebao biti organiziran prvi vikend u listopadu 2017. godine.

Najuspješnija ekipa ovog natjecanja je judo klub "Lokomotiva VGSK" iz Srbije koji je doputovao u Mostar u velikom broju kao savez osam judo klubova koji su sa svojim najboljim natjecateljima predstavljali njihove gradove i državu. Drugo mjesto pripalo je judo klubu Rakovica iz Beograda, treće judo klubu Dinamo Minsk iz Bjelorusije. Pehar za četvrto mjesto osvojio je Rumunjski klub Mako Ryu Gym, potom Pujanke iz Splita, Kyodai iz Latvije i ostali...

Natjecanje je organizirano za uzraste od najmlađih pa sve do 20 godina. Gledatelji su osobito mogli vidjeti atraktivnost borbi koje su se odvijale poslije 16 sati u uzrastu do 18 godina, dok su u prvoj polovici dana mogli vidjeti masovnost djece i njihove prve korake u ovoj borilačkoj vještini.

Samom činjenicom da je čak 975 borbi završilo IPPON-om tj. maksimalnim poenom ukazuje na činjenicu velike kvalitete natjecanja.

Između svega ostalog jasno je kako je "Borsa OPEN" žarište sportskog ali i turističkoj značaja. Ako uzmemo u obzir da su se proteklih dana na prostoru BiH kretali državljani Slovenije, Češke, Nizozemske, Turske, Rumunjske, Italije, Švedske, Bugarske, Poljske, Bjelorusije, Moldavije, Albanije, Makedonije, Ukrajine, Njemačka, Austrije, Velike Britanije, Slovačke, Litve, Latvije i mnogih drugih.. svakako treba priznati velik značaj ovoj manifestaciji!

Kopirati
Drag cursor here to close