Jose Mourinho

Igrači kao Messi, Neymar, Ronaldo, Modrić, Pogba su jedinstveni

Sport / Flash | 27. 07. 2017. u 19:15 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Govoreći o kvaliteti suvremenih nogometaša, Jose Mourinho smatra kako su najbolji danas koncentrirani u dva španjolska vodeća kluba, Realu i Barceloni.

"Samo je jedan Messi i Neymar, kao i Suarez, Iniesta, Pique, Ronaldo, Modrić, Kroos. Oni mogu igrati samo za jedan klub. Ne možemo ih imati. Oni pripadaju svojim klubovima. No, imamo Pogbu koji je u rangu Neymara, Ronalda i Messija", kazao je Mourinho nakon što je njegov Manchester United u Americi pretrpio minimalan poraz od Barcelone.

Možete raditi vrlo snažno kako biste taktički poboljšali svoj tim, odnosno poboljšali svoje igrače, napominje ovaj proslavljeni trener, ali neki igrači su posebni i protiv te njihove posebne prirode ne možete ništa učiniti, kaže Portugalac.

"U stvarnim utakmicama pokušavate nadoknaditi razliku u kvaliteti, služeći se određenom taktičkom organizacijom, tako da uz taj pristup možete pobijediti. U nogometu je moguće da momčad bude bolja od zbroja pojedinaca u njoj".


Njegova oduševljenost tim posebnim pojedincima je nešto što ne ističe baš uvijek, ali ovoga puta uistinu je kazao neke esencijalne stvari o tome.

"Ali, pojedinci su nevjerojatni, a njihov odnos s loptom je čudesan. Može se raspravljati o pokrivanju prostora, taktici i kompaktnim blokovima, ali odnos igrača s loptom još je uvijek najvažnija stvar", ističe Mourinho.

"Čak i kad sjedim na klupi kao njihov protivnik, takav kakav sam, lijepo je vidjeti odnos tih momaka s loptom. Danas je jedan od mojih igrača, Paul Pogba, pokazao razinu, pokazao je da pripada njihovu razredu", rekao je Mourihno, uz važnu ocjenu da je važno izgubiti utakmicu u pripremnom razdoblju.

"Ne volite izgubiti, ali to je vrlo važno".

Kopirati
Drag cursor here to close