Another Way of running

Igor Yovanovitch stiže u Mostar

Sport / Flash | 16. 02. 2017. u 10:30 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U Organizaciji udruge "Zdrav život – Kinezis", Sportskog saveza grada Mostara i Studija fizičke kulture FPMOZ Sveučilišta u Mostaru, sutra 17. veljače održat će se interaktivno predavanje o svijetu trčanja pod nazivom "Another Way of running" autora Igora Yovanovitcha i koordinatorice projekta Sanje Kavaz.

Predavanje će se održati sa početkom u 19 sati u dvorani Princess na 6. katu hotela Mepas.

Riječ je o događaju otvorenog tipa na koji su pozvani svi rekreativni vježbači koji žele unaprijediti svoju trkačku formu, saznati kako i na koji način se mogu spremati za dugoprugaške utrke ali i za one koji tek žele početi trčati i ući u svijet ove najraširenije rekreativne aktivnosti.

Igor Yovanovitch je Španjolski sportaš koji posljednje tri godine živi u Sarajevu gdje radi u Veleposlanstvu Španjolske. Iza sebe ima 25 godina sportskih aktivnosti od polumaratona, maratona, ultra maratona, triatlona, ironman disciplina.

Yovanovitch će se u svom predavanju dotaći tehnologije sportskog treninga i metoda vježbanja koje crpi iz svog dugogodišnjeg iskustva i rezultata koje je postigao. Neki od njih su osobni rekord u Ironmanu od 9h i 59min, osobni rekord na polumaratonu u Sarajevu od 1:14:04. Posebno bi izdvojili 12 mjesto na ultramaratonu u Španjolskoj od 4 000 natjecatelja. Kao i prva mjesta na Jahorina Maxi Trailu 2015. i 2016. te prvo mjesto u dionici od 42km na Istra Trailu. Trčanjem Yovanovitch svoj doprinos daje i trkačkoj zajednici u BiH trenirajući preko 20 rekreativaca potpuno besplatno. To su odrasle osobe koje su zaposlene, ostvarene u profesionalnim područjima, ali koje žele ispravno trenirati kako bi ostvarile svoj rekreativni maksimum.

"Svi ti ljudi vrijedno treniraju ali nažalost, često ne uspiju ostvariti svoj sportski potencijal jer jednostavno nisu ispoštovali neke od osnovnih principa trenažnog procesa ili neko od jednostavnih pravila koja se odnose na same utrke. Iz tog razloga, želim im prezentirati najefikasnije načine kako da treniraju i na što posebno da obrate pažnju", poručuje Yovanovitch.

Uz Yovanovitcha predavanju će prisustvovati i organizatorica "Jahorina ultra trail" i voditeljica bloga "Trčim jer štrčim" Sanja Kavaz koja je koordinatorica ovog projekta i jedna od najvećih promotora trčanja u BiH i šire.

Organizatori poručuju kako je predavanje namijenjeno širokoj populaciji rekreativnih vježbača od početnika do naprednih rekreativaca kako bi maksimalno iskoristili vrijeme provedeno u vježbanju i trčanju pristupili na jedan drugi i pozitivniji način.

Kopirati
Drag cursor here to close