veterani

Igor Musa i dalje neporažen na mostarskom turniru

Sport / Flash | 18. 03. 2016. u 14:13 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklih nekoliko dana Teniski klub Mostar je bio domaćin i organizator teniskog turnira u pojedinačnoj konkurenciji za veterane Herceg Bosne, starije od 35 i starije od 45 godina.

Turnir se igrao po kalendaru Teniskog saveza Herceg Bosne pod nazivom ˝Mostar indoor singles 2016˝.

Na turniru su nastupili igrači iz Čapljine, Metkovića, Mostara, Širokog Brijega, Bugojna, Ljubuškog, Gruda, Neuma, Ploča,Opuzena, Požege...

Do finala su se probili veterani iz Mostara, u kategoriji +45, Damir Marić i Ranko Primorac, a u kategoriji +35, Igor Musa iz Mostara te Kristijan Vujnović iz Čapljine.

Pobjedu u kategoriji +35 je odnio drugi nositelji turnira Igor Musa, rezultatom 7:5; 2:6 i 11:9. Prethodno, u polufinalu Musa je bio bolji od Mostarca Dragana Markovića 4:6, 6:2 i 10:5, dok je Vujnović eliminirao Dalibora Jarka iz Čapljine , 7:5 , 6:1.

Kuriozitet je da je ovo bila peta godina kako Igor Musa nije izgubio meč na ovom mostarskom turniru.

Nakon ovog turnira i Musa i Vujnović će zadržati svoje pozicije na rang listi Hercegovina Toura - Vujnović broj jedan, a Musa broj dva.

Od ove godine u Hercegovina Tour je uvedena i još jedna starosna kategorija i to +45 u kojoj je nastupilo deset igrača. Pobijedio je Damir Marić iz Mostara, koji je u finalu pobijedio klupskog kolegu Ranka Primorca (6:2, 7:5).

Marić je u finale dospio bez polufinalne borbe, jer mu je protivnik Alen Ivanović iz Požege predao meč zbog ozljede, a Primorac je u polufinalu pobijedio Vitu Ćorića iz Širokog Brijega, 3:6, 6:3 i 11:9.

Nakon finala uslijedilo je proglašenje i dodjela pehara finalistima a pobjednici i finalisti su osim pehara nagrađeni i sponzorskim poklonima i suvenirima Teniskog kluba Mostar.

Kopirati
Drag cursor here to close