Time to let world know

Ibrahimović otkrio: Prelazim u United

Sport / Flash | 30. 06. 2016. u 16:05 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Švedski nogometni majstor Zlatan Ibrahimović (34) napokon je otkrio gdje će nastaviti karijeru.

"Vrijeme je da otkrijem gdje ću nastaviti karijeru. Moj novi klub je Manchester United," napisao je švedski napadač na Twitteru.

Nakon što mu je u lipnju završio ugovor s francuskim prvakom Paris St Germainom, Ibrahimović je skrivao ime kluba u kojem će nastaviti karijeru. Mediji su nagađali kako će preseliti na Old Trafford, premda se spominjao i prelazak u Kinu i SAD.

'Crveni vragovi' će biti njegov osmi klub nakon što je igrao za Malmo, Ajax, Juventus, Inter, Barcelonu, Milan i posljednje četiri godine za PSG. Na Old Traffordu će ga voditi Jose Mourinho s kojim je surađivao u Interu.

Ibrahimović se nakon švedskog ispadanja na Europskom prvenstvu u Francuskoj oprostio od švedske reprezentacije. Za reprezentaciju, Ibro je odigrao 116 utakmica i postigao je rekordna 62 gola.

Giggs napušta Old Trafford nakon 29 godina

Legendarni Velšanin Ryan Giggs (42) napušta Old Trafford nakon što je u redovima Manchester Uniteda proveo 29 godina, odigrao 963 utakmice, osvojio 35 trofeja, a posljednje dvije sezone bio pomoćni trener.

Giggs se nadao da bi nakon što je asistirao Davidu Moyesu i Louisu van Gaalu mogao dobiti priliku samostalno voditi momčad. Međutim, vodstvo kluba je angažiralo Josea Mourinha koji na Old Traffgord dovodi i svoj stručni stožer, a Velšanin je gurnut u stranu. Giggsu je ponuđena pozicija 'veze' između prve momčadi i klupske akademije što je on odbio. Giggsa je pogodilo i to što se Mourinho nije sastao s njim i objasnio mu svoje planove, već ga je o svemu obavijestio dopredsjednik kluba Ed Woodward.

Dio britanskih medija smatra kako se United ponio sramotno prema jednoj od najvećih legendu u povijesti kluba. Giggs je klupski rekorder sa 963 nastupa u 'crvenom' dresu, te čak 35 trofeja pri čemu je osvojio 13 naslova engleskog prvaka i dvije Lige prvaka. U ManU je stigao na svoj 14. rođendan 1987. godine i ostao cijelu karijeru.

Kopirati
Drag cursor here to close