dva gola i dva žuta

Ibišević donio pobjedu u Berlinu pa zaradio isključenje

Sport / Flash | 27. 11. 2016. u 22:29 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Što je Hertha bez Ibiševića ili pak U Berlinu svi gosti gube, neki su od šlagvorta večerašnje pobjede Herthe nad Mainzom od 2:1, a oba zgoditka za domaću ekipu postigao je Vedad Ibišević.

Šest domaćih pobjeda u nizu u ovoj sezoni nisu uspjeli zabilježiti čak ni Bayern (5), dortmundska Borussia (4) ili pak iznenađenje sezone RB Leipzig (4).

U svojih šest domaćih pobjeda na Oplimpijskom stadionu Hertha je primila samo tri zgoditka.

Iako je u današnjoj utakmici Mainz poveo golom Seydela (25.), nešto kasnije ukazao se Ibišević, izjednačivši u 36. minuti na 1:1, da bi u 67. svojim osmim ovosezonskim pogotkom donio svome timu važnu pobjedu za ostanak pri vrhu tabele.

Ujedno je to bio i njegov jubilarni 100. gol u Bundesligi.

Međutim, nakon jednog taktičkog prekršaja u 74. minuti, reprezentativac BiH dobio je drugi žuti karton na utakmici, što je značilo isključenje.

"Jako je važno da je prije toga postigao pobjednički gol. Bio je vrlo borben tokom igre, ali je za dva prekršaja dobio i dva žuta kartona. Bolno za nas, ali akceptiramo to", kazao je trener Herthe Pal Dardai, prenosi Bild.

Što se tiče Mainza, oni su danas upisali svoj peti poraz sezone, a također su imali igrača koji je zbog dva žuta kartona morao ranije napustiti travnjak (Gbamin, 62. minuta).

Zanimljivo, njihov mladi talent, 20-godišnji Seydel, strijelac na današnjem susretu, najviši je igrač Bundeslige (1,99 m).


Kopirati
Drag cursor here to close