Fuzija

HŽRK Zrinjski i HRK Kosača postali jedan klub

Sport / Flash | 03. 08. 2013. u 09:27 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na izbornoj skupštini HŽRK Zrinjski iz Mostara, održanoj u petak navečer, donesena je odluka o fuziji dva kluba – Zrinjskog i HRK Kosača.

Izbornoj skupštini nazočilo je ponajviše roditelja igračica, prijatelja oba kluba a sad jedinstvenog kluba - HŽRK Zrinjski. Prvaci države u seniorskoj konkurenciji pod svoje okrilje primili su dvostruke prvakinje u omladinskim kategorijama.

Zastupnici su jednoglasno donosili odluke i imenovanja. Za predsjednika skupštine izabran je Mario Prskalo, a za dopredsjednika doc. mr. sc Zdenko Šarac. Za predsjednika Upravnog odbora izabran je dosadašnji predsjednik HRK Kosača Zdravko Vučić, a  za dopredsjednika upravnog odbora Ivana Mlakić

Formirana je i stručna komisija za praćenje rada trenera i igračica u sastavu Predrag Vuković (predsjednik komisije), te članovi Robert Grgić i Zdravko Vučić.

U ponedjeljak igračice Zrinjskog imaju prozivku koju će izvršiti trenerica Ivana Džidić, a ona će na raspolaganju imati impozantan broj igračica (35), s kojima će imati prvi trening a time i započinju pripreme za sezonu 2013/2014.

 HŽRK Zrinjski će ove sezone nastupati u Premier ligi BiH i 1. ligi F BiH, tako da će sve igračice moći nastupati. 

Ovom fuzijom dobiven je najbrojniji rukometni klub u BiH, kada je u pitanju igrački i trenerski kadar. Sedam trenera u pet mlađih kategorija i dvije seniorske, te čak 150 igračica čine obitelj ovog kluba.

Time HŽRK Zrinjski otvara novu stranicu u svojoj povijesti, iako je prijetilo da se pod financijskom krizom sam klub raspadne.

 

Kopirati
Drag cursor here to close