Modrić, Ibrahimović, Perišić, Matić...

Kupite dres najvećih regionalnih zvijezda i pomozite radu Minoresa

Aukcija će ići preko službene Minoresove Facebook stranice
Sport / Flash | 12. 12. 2023. u 12:15 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

  / Humanitarna aukcija dresova

Nakon što su prošli petak oduševili posjetitelje Adventskim druženjem, mladi ljudi iz Minoresa nastavljaju dalje sa svojim akcijama.

Najnoviji projekt mostarskoga Minoresa konačna je obnova nekada devastirane zgrade u Rodoču, na kojoj oni već godinama rade kako bi je doveli u funkcionalno stanje.

Oaza iz ruševina 

Riječ je o projektu koji će iz jedne ruševine stvoriti oazu koja mladima nudi mogućnost za bolju i sretniju budućnost.

Ova je zgrada Minoresov Centar u kojemu će se na poseban način raditi s djecom i mladima, kao i sa samohranim majkama.

Minores ovaj tjedan na svojim društvenim mrežama započinje s humanitarnom aukcijom sportskih dresova lokalnih, regionalnih, ali i svjetskih nogometnih imena kao što su Luka Modrić, Zlatan Ibrahimović, Nemanja Matić, Ivan Perišić, Dominik Livaković, Marko Livaja, Bruno Petković, Ante Rebić, Joško Gvardiol, Edin Džeko, Toni Šunjić, Darijo Srna, Eduardo da Silva, Josip Brekalo, Nikola Katić, Marin Aničić, Ivan Ljubić (Sturm Graz), Nemanja Bilbija, Josip Ćorluka i dr., ali i regionalne ikone kao što su Stanko Bubalo (dres iz FC Kärntena) i Krešo Kordić (Slovan).

Tu su i potpisani dres mladoga ljubuškog rukometaša Mateja Hrstića iz francuskoga Limogesa, šampionski dres Zrinjskoga iz sezone 2014./2015. s potpisom trenera Branka Karačića, talijanski dresovi legendarne braće Josipa i Luke Sutona, originalni dres rukometnoga prvaka HRK Izviđač s potpisima trenera Tonija Čoline i svih aktualnih igrača te nekoliko posebnih iznenađenja.

Aukcija će ići preko službene Minoresove Facebook stranice: 

Stara kineska mudrost kaže da je bolje čovjeka naučiti pecati ribu nego ga nahraniti. Osim prijeko potrebne hrane, svima onima koji ostanu bez ičega, a pogotovo onim mladima ljudima koji su prisiljeni odrastati u sredinama bez uzora i perspektive, bitno je pružiti ruku i pomoći im da budu samostalni i neovisni, da žive od svoga rada i da ovaj život prožive punim plućima.

Obnova

''U dosadašnjem djelovanju primijetili smo da je ključno veliku pozornost pokloniti djeci iz socijalno ugroženih sredina. Oni su definitivno najosjetljivija i najugroženija skupina u našem društvu. Kroz naš Centar, naše volontere i pedagoge pružit ćemo im priliku da osjete i brigu i pažnju i sve ono što im je uskraćeno. Cilj je da djeca i mladi, neovisno o svojoj društvenoj pozadini, jedan dio svog vremena nakon škole provedu u Centru, gdje će uz podršku naših pedagoga i volontera dobiti mogućnost igrati se, uživati u zdravu obroku te, što je možda najvažnije, stjecati nova znanja i vještine koji će im valjati u životu. Ne treba zanemariti činjenicu da u Mostaru i okolici ima djece s kojom nitko ne radi i koja su često prepuštena samo ulici. Ako mladim ljudima otvorimo neke nove perspektive i maknemo ih s ulice, uvjereni smo da ćemo riješiti pola problema'', naglašava Monika te dodaje:

''Na taj način omogućit ćemo im da prošire svoje vidike i potaknuti ih da stalno rade na sebi kako bi izbjegli zamke droge, alkohola, kocke ili kriminala. Naš Centar namijenjen je upravo ovoj najranjivijoj skupini, kao i za razne projekte i inicijative kojima ćemo na poseban način podržati djecu i mlade iz socijalno ugroženih obitelji te samohrane majke.''

Iz Minoresa naglašavaju i zaključuju kako je njihova misija ''učiniti onih nekoliko metara oko sebe nešto boljim i ugodnijim mjestom za život''.

Sav prikupljeni novac od humanitarne aukcije sportskih dresova bit će uložen u obnovu prvoga kata Minoresova Centra namijenjena radu s djecom i mladima, ali i ostalim ugroženim skupinama društva.

Kopirati
Drag cursor here to close