Kvalifikacije Euro2016

Hrvatska u Osijeku dočekuje Azerbajdžan

Sport / Flash | 13. 10. 2014. u 07:20 D.L.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U svom trećem nastupu u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj, Hrvatska će u ponedjeljak u 20:45 sati na stadionu Gradski vrt u Osijeku ugostiti reprezentaciju Azerbajdžana, s kojom se još nije susretala. 

Momčad Azerbajdžana ne smije se podcijeniti, naglasio je izbornik Niko Kovač koji s maksimalnim poštovanjem pristupa svakom protivniku pa tako i sastavu pod vodstvom iskusnog njemačkog stručnjaka Bertija Vogtsa, prenosi službena stranica HNS-a.

U svom prvom kvalifikacijskom susretu Azerbajdžan je na domaćem terenu poražen od Bugarske 2:1, a pogodak je primio u samoj završnici. Prije tri dana gostovao je kod Italije te je poražen istim rezultatom, golom Chiellinija desetak minuta prije kraja.

Luka Modrić i Marcelo Brozović, koji su imali manjih zdravstvenih poteškoća nakon susreta s Bugarskom, uspješno su se oporavili te obojica konkuriraju za nastup u početnoj jedanaestorici. U odnosu na utakmicu u Sofiji, za susret ne konkurira tek Nikica Jelavić, koji se u subotu povukao u reprezentativnu mirovinu.

U Skupini H susreću se još Malta i Italija te Norveška i Bugarska.

Kvalifikacije za EP 2016., Skupina H:

1. Italija 6 (4:1)
2. Hrvatska 6 (3:0)
3. Norveška 3 (3:2)
4. Bugarska 3 (2:2)
5. Azerbajdžan 0 (2:4)
6. Malta 0 (0:5)

Kopirati
Drag cursor here to close