SP u rukometu

Hrvatska prošla dalje, BiH i Srbija ispale iz natjecanja

Sport / Flash | 22. 07. 2013. u 22:07 J.Z.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Danas su na Svjetskom rukometnom prvenstvu za igrače do 21 godine igrani mečevi osmine finala. Hrvatska je prošla dalje, dok su Bosna i Hecegovina i Srbija ispale.

Egipat je svladao domaćina BiH rezultatom 28-25 nakon produžetaka. Egipat je od samog starta bio u prednosti, na poluvremenu su imali tri gola prednosti, 14-11. U nastavku je domaćin zaigrao mnogo bolje, te su stigli do izjednačenja. Do kraja se uglavnom igralo gol za gol.

Egipat je imao prednost 22-21, BiH je izjednačila i imala napad za pobjedu. Malinović je pogodio sa zvukom sirene, ali suci su rekli da je to bilo nakon isteka vremena.

U produžetku je Egipat bio bolji, te su zasluženo otišli među osam najboljih. Njihov protivnik u narednom meču je Francuska koja je savladala aktuelne prvake Nijemce rezultatom 21-20.

Hrvatska je bez mnogo problema svladala Tunis rezultatom 29-17. Tim Slavka Goluže na poluvremenu je imao tri gola prednosti, 11-8.

U nastavku je Hrvatska bila još efikasnija, te su na kraju imali +12. Njihov protivnik u četvrtfinalu će biti selekcija Brazila. Oni su napravili iznenađenje i slavili protiv Slovenije rezultatom 30-25.

Srbija je poražena od Nizozemske 26-25. Nizozemci su bili bolji u prvom poluvremenu, te su na odmor otišli sa tri gola viška, 13-10. I u nastavku su Nizozemci bili bolji, nekoliko miunta prije kraja su imali plus pet, 26-21.

Srbija je tada zaigrala mnogo bolje, ali nisu imali snage za potpun preokret, završilo je 26-25. Nizozemska će u 1/4 finala igrati protiv Švedske koja je opravdala ulogu favorita protiv Argentine, 36-21.

Posljednji četvrtfinalni par čine Španjolska i Švicarska. Španjolci su bez mnogo problema svladali Mađarsku 38-28. S druge strane, Švicarci su također napravili iznenađenje, slavili su protiv Danske 29-26.

Kopirati
Drag cursor here to close