Snow Queen Trophy

Hrvatska priprema skijališta u središtu Zagreba za Snježnu kraljicu

Sport / Flash | 02. 01. 2017. u 13:32 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U tijeku su posljednje pripreme za snježni skijaški spektakl Snježna kraljica - Snow Queen Trophy 2017, za utrke muškog i ženskog slaloma u organizaciji Svjetskog skijaškog kupa, javlja Agencija Anadolija.

Sutra, 3. siječnja, na Sljemenu se održava ženska slalomska utrka Snow Queen Trophy, dok će se muško natjecanje održati 5. siječnja.

Večeras će na Trgu bana Jelačića od 18 sati početi izvlačenje startnih brojeva za žensku skijašku utrku.

Za tu svrhu, danas je za promet ogradom zatvorena Bakačeva ulica koja vodi od katedrale do Manduševca.

U Bakačevoj ulici bit će napravljena kratka skijaška staza za koju će se kamionima tijekom noći dovesti oko 900 kubičnih metara snijega.

Prekosutra će, u danu pauze između ženske i muške utrke, na ovoj stazi nastupiti 18 legendi skijanja u znak obilježavanja 50 obljetnice Svjetskog skijaškog kupa.

Staza u Bakačevoj bit će dugačka 161, a široka osam metara. Od 5. do 15. siječnja ova staza će biti otvorena za građane, a za najmlađe bit će organizirana i škola skijanja u samom centru grada.

Uz prva dva pobjednika Svjetskog kupa, na ovoj će stazi nastupit će Ivica i Janica Kostelić, Alberto Tomba, Marco Girardelli, Tina Maze te brojni drugi skijaši i skijašice.

Staza na Sljemenu je pravilno zasnježena za utrku i niske temperature idu na ruku organizatorima. U gradu Zagrebu temperature su nešto više i iznad su preko ništice, tako da će dovoženje snijega na ovu stazu biti organizirano kasnije večeras i tijekom noći.

Kopirati
Drag cursor here to close