madridski derby

Hoće li Real uspjeti nadvladati frustraciju zvanu Atletico?

Sport / Flash | 19. 11. 2016. u 12:28 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Večerašnji madridski derbi između Atletica i Reala mogao bi promijeniti neke trendove iz zadnje tri sezone, ali s obzirom da mnoštvo ozlijeđenih ključnih igrača Los Blancosa, vrlo je moguće da kraljevskome klubu i dalje ostane ista frustracija - slabašni rezultati protiv gradskog rivala u prvenstvu.

Naime, u zadnje tri prvenstvene utakmice od mogućih 18 bodova, Atletico je osvojio 16, a Real samo dva.

Dakle, koliko god navijačima zazvučalo nevjerojatno, od sezone 2013/14 Real nije uspio pobijediti gradskog rivala.

S druge strane, u istome razdoblje Barcelona je od mogući 18 bodova u utakmicama s Realom uzela 12, ali je zato pretrpjela dva poraza u El Classicu. Carlo Ancelotti je kao trener na Santiago Bernabeu zabilježio 3-1 protiv Blaugrane, dok je Zidane u prošloj sezoni na Camp Nou vodio Real do tiejesne, ali zaslužene pobjede (2:1).

Simeoneova momčad tradicionalno je najneugodniji Realov protivnik, iako su do sada od kraljevskog kluba primili 356 golova u 213 međusobnih susreta (1,6 golova po utakmici).

Zidane ne može računati na Tonija Kroosa, Casemira, Pepea i Alvara Moratu.

Vraća se Ramos, kojemu je ovo 34. madridski derbi, Modrić je također oporavljen, što je pokazao i na nedavnoj reprezentativnoj utakmici, a navijači Reala očekuju da bi na stadioni Vicente Calderon konačno mogao proigrati i Cristiano Ronaldo, u formi koja se očekuje od kandidata za Zlatnu loptu.

Simeone sa svoje strane ima znatno manje problema po pitanju ozlijeđenih igrača nego Zidane.

Kopirati
Drag cursor here to close