priopćenje

HMRK Zrinjski: Pobijedili smo Vogošću pošteno

Sport / Flash | 15. 03. 2016. u 16:22 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Uprava HMRK Zrinjski odlučno je odbacila navode kako je njihova momčad do pobjede protiv Vogošće (26:20) u 23. kola Premijer lige došla uz pomoć sudaca te je istaknuto kako je ta pobjeda ostvarena isključivo velikim zalaganjem i odličnom igrom rukometaša Zrinjskog.

"Nakon što su rukometaši HMRK Zrinjski odigrali najbolju utakmicu sezone i zasluženo slavili protiv Vogošće, pojavile su se špekulacije kako je mostarski tim do pobjede došao uz veliku pomoć sudaca. Uprava HMRK Zrinjski ovim putem odlučno odbacuje sve ovakve navode, te ističe kako je pobjeda ostvarena isključivo velikim zalaganjem i odličnom igrom naših rukometaša“, ističe se u priopćenju Uprave HMRK Zrinjski.

'Pregledom snimke utakmice jasno se vidi kako sudački par Miroslav Rakar i Zoran Raca niti jednom svojom odlukom nije usmjerio rezultat na stranu Zrinjskog. Ponavljamo, pobjeda je ostvarena isključivo velikim zalaganjem rukometaša HMRK Zrinjski i ničim više. Naš klub nikada nije komentirao suđenje na utakmicama Premijer lige, iako smo samo ove sezone u više navrata grubo pokradeni. Kao dokaz toga, tijekom sutrašnjeg dana ćemo objaviti snimak utakmice protiv Igmana na Ilidži, gdje se jasno vidi kako se sudi Zrinjskom u ovoj ligi i kako izgleda utakmica u kojoj suci odlučuju krajnji ishod. HMRK Zrinjski nikada nije komentirao suđenje, ali nakon optužbi iz klubova Vogošća, Bosna Sarajevo i Igman, prisiljeni smo na ovakav istup“, dodaje se u priopćenu.

Iz Uprave navode kako jedino što se može prigovoriti sudačkom paru su višeminutni razgovori koji su vodili tijekom utakmice s igračima i stručnim stožerom Vogošće, tako da su pojedini dijelovi susreta više sličili na roditeljski sastanak u osnovnoj školi nego na utakmicu rukometne Premijer lige BiH.

'Ovim putem poručujemo kako bi rezultati našega kluba bili daleko bolji da smo tijekom sezone imali suđenje kakvo su u Mostaru prezentirali Rakar i Raca. Pozivamo sve one koji tvrde kako je Vogošća pokradena od strane sudaca u Mostaru da pogledaju snimak utakmice, a tek nakon toga iznose teške optužbe na račun našega kluba i sudaca u ovome meču. Možda bi im bilo pametnije da rade na podizanju svoje forme umjesto da razloge loše igre i poraza traže u sucima“, zaključuje u svom priopćenju Uprava HMRK Zrinjski.

Kopirati
Drag cursor here to close