počinju pregovori

Hertha želi zadržati Ibiševića, a i on želi ostati u Berlinu

Sport / Flash | 18. 10. 2016. u 08:25 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ugovor bosansko-hercegovačkog reprezentativca Vedada Ibiševića s berlinskom Herthom istječe na kraju ove sezone, a u ovome su trenutku obje strane zainteresirane za njegovo produženje.

Kako piše Bild, uskoro bi trebali započeti pregovori o budućnosti ovog vrsnog strijelca, a u proteklim mjesecima obje su strane 'osluškivale' raspoloženje one druge. Sada je vrijeme da se sjedne za stol, obostrana je suglasnost.

"Stalno sam naglašavao da se ovdje dobro osjećam. To je važna pretpostavka. Međutim, i sve ostalo mora odgovarati, a o tome ćemo sada razgovarati", izjavio je Ibišević.

Ponajviše će se koplja lomiti u vezi s njegovom plaćom. Godišnja zarada do sada mu je bila tri milijuna eura godišnje, od čega je polovicu plaćao njegov raniji klub Stuttgart. S istekom ove sezone, Stuttgart više nije dužan plaćati taj dio.

Iz Herthe signaliziraju da su spremni ići do krajnjih granica svojih financijskih mogućnosti, a evidentno je da Ibišević nije spreman na smanjenje plaće u novom ugovoru.

"On je naš najizrasliji igrač, pravi čovjek i profesionalac od ugleda", kazao je menadžer Herthe Michael Preetz.

I trener kluba Pal Dardai kazao je zašto misli kako je Ibiševićev ostanak u klubu gotovo sigurna stvar.

"Znam da se on i njgova obitelj sjajno osjećaju u Berlinu. Za nas strance ovaj je grad pravi blagoslov. Mi na svakome koraku osjećamo dobrodošlicu. Kako ja, siguran sam tako i Ibišević, vraćat ćemo Berlinu dobrim za ovo gostoprimstvo. Oduživat ćemo se uspjesima Herthe", kazao je Dardai.

Kopirati
Drag cursor here to close