jk hercegovac

Hercegovci s 13 medalja iz Laktaša

Sport / Flash | 16. 02. 2016. u 16:29 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Proteklog vikenda održan je jedan od najjačih džudo turnira u Bosni i Hercegovini i to u Laktašima, u organizaciji Judo kluba Laktaši.

Turnir je okupio 805 natjecatelje iz 57 klubova i sedam zemalja. Mostarski Judo klub Hercegovac je osvojio 13 odličja s ovog turnira - četiri zlata, pet srebara i četiri bronce. Judaši mostarskog kluba su osvajali medalje u kategorijama gdje je bilo i po 30 natjecatelja što je po mišljenju trenera ovog kluba još jedan pokazatelj dobre natjecateljske forme u kojoj se nalazi ove mladi sportaši.

'Uz ovako iznimno jaku konkurenciju mi možemo biti prezadovoljni prikazanim. U najbrojnijim kategorijama na turniru smo osvojili zlato, dva srebra i tri bronce, te smo u tim kategorijama imali omjer od 27 pobjeda i četiri poraza i jako smo zadovoljni. To je najbolji pokazatelj da i na najjačim turnirima naši mladi natjecatelji kotiraju jako dobro što nama trenerima kao i djeci daje motiv za daljnji rad jer iz turnira u turnir pokazujemo da imamo potencijal da u budućnosti ostvarujemo dobre rezultate na velikim europskim turnirima', priopćeno je iz kluba.

U ukupnom poretku Hercegovac je zauzeo šesto mjesto sa svojim mladim natjecateljima što je jako dobar rezultat uzevši u obzir da je sudjelovalo 57 ekipa iz sedam zemalja.

'Nastavljamo sa natjecanjima a sve u cilju što bolje pripreme za državna prvenstva. Kao glavni cilj smo postavili dati što više reprezentativaca u ovoj 2016. godini a državna prvenstva će nam dati odgovor na ovaj postavljeni cilj', dodali su iz HK Hercegovac.

Osvajači medalja:
Zlata: Gabrijela Raič, Stefan Juka, Danica Jurić, Andrea Lončar
Srebra: Ivano Đinkić, Danica Jurić (juniorke), Lana Čović Stanić, Laura Bošnjak, Mario Novak
Bronce: Bruno Marić, Bojan Gačić, Danica Jurić (seniorka), Bruno Tomić

Kopirati
Drag cursor here to close