ragbi

Hercegovački ragbijaši pobjedom otvorili prvenstvo BiH

Sport / Flash | 31. 03. 2015. u 06:50 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Ujedinjenim snagama hercegovački ragbi klubovi (RK Herceg Mostar i RK Tomislav Tomislavgrad) došli su do pobjede u 1. kolu prvenstva BiH u ragbiju, protiv izuzetno kvalitetne i talentirane, ali ujedno i mlade momčadi Gladijatora iz Dervente 42:31.

Ujednačeni skupovi su tražili više kombinacija i više fleksibilnosti agilnih igrača linije na što su oni i odgovorili, što je dovelo do ove pobjede u kojoj je definitivno presudilo iskustvo gostujućih igrača.

Ipak, treba naglasiti kako su igrači Hercega i Tomislava došli neuigrani na ovu utakmicu, bez da su odrađivali zajedničke treninge. Ovo također pokazuje o kolikoj se kvaliteti igrača radi i kako se uz puno rada i truda, ali i talenta može prilagoditi bilo kakvoj situaciji. Posebno jer oba hercegovačka kluba imaju izuzetno skromne uvjete rada, nedostatak infrastrukture, podrške šire zajednice kao i slabu financijsku pomoć.

Domaćini su dali truda u organizaciji i pripremili vrhunske uvjete za dobru utakmicu, ali i ugodno druženje poslije, priopćili su iz RK Herceg.

Ovu utakmicu je pratio izbornik reprezentacije BiH, Kenan Uzunović, koji je, kako neslužbeno doznajemo, nakon ove utakmice odlučio pozvati šest hercegovaca na skorašnje reprezentativno okupljanje.

Momčadi Hercega i Tomislava iduću utakmicu u sklopu 2. kola prvenstva BiH u ragbiju, igraju protiv favoriziranog aktualnog prvaka Čelika iz Zenice, 12. travnja 2015. godine.

Iz RK Herceg se posebno zahvaljuju HT – Eronetu, kao I teretani Fit4life i Vimartrade-u . koji su omogućili odlazak na ovo gostovanje.

 

RK Gladijatori Derventa – RK Herceg/RK Tomislav 31:42

Stadion : Igralište školskog centra u Derventi, gledatelja 100.
Suci: Kemal Šestić (glavni), Kristijan Marić i Zoran Maletić (pomoćni)

RK GLADIJATORI DERVENTA : Ninković - Kuzmanović - Gadža - Antić - Gojković - Gojković D. - Kustić - Kovačević - Aresentić - Marić - Đurić - Živanić - Gosić - Jovičić - Slodo - Jokanić još su igrali Jokanič, Jović, Šimić, Stanković.
Trener : Radomir Petković
RK HERCEG/TOMISLAV : Kajtazi - Čerim - Vukoja - Čuričić - Aničić B. - Konjevod D.(2) - Jurič(4) - Aničić J.(11) - Bakula (10) - Rajič(10) - Škobić(5) - Sliško - Stanić - Konjevod F. - Baković još su igrali Mamić, Baković S., Puljić, Marić.
Trener : Boris Aničić

 

Kopirati
Drag cursor here to close