Andrija Anković

Hajdukova legenda iz Gabele dobila poštanski žig u Hrvatskoj

Sport / Flash | 15. 07. 2017. u 15:06 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U poslovnici Hrvatske pošte u Splitu održana je svečanost promocije poštanskog žiga i dopisnice posvećene Andriji Ankoviću, nekadašnjem legendarnom nogometašu Hajduka i osvajaču zlatne medalje na Olimpijskim igrama 1960. u Rimu.

Tim povodom okupila se cijela obitelj pokojnog Ankovića, a uz brojne prigodne darove posebno ih je obradovao Hajdukov dres s brojem 80, kojega im je uručio predsjednik Nadzornog odbora 'bijelih' Slaven Marasović.

Brojka je simbolična jer je sutra 80. godišnjica rođenja nezaboravnog Ankovića, javlja Dalmatinski portal.

Na prigodnom žigu do sada su rijetki hajdukovci imali čast biti, Anković se našao u biranom društvu, gdje su Luka Kaliterna, Bernard Vukas, Tomislav Ivić, Leo Lemešić i Ratko Kacijan.

Danas im se priključio Anković koji je odigrao 326 utakmica za Hajduk i postigao 250 golova, a umro je prerano, sa samo 43 godine.

Dodajmo još da je svečanosti nazočio i njegov bivši suigrač Zvonko Bego, a kao zanimljivost izdvojimo da je među prvima žig s likom svog djeda udario i Luka Anković, unuk pokojnog Andrije, koji je 1996. godište i igra lijevo krilo za GOŠK iz Gabele, s kojim je protekle sezone izborio ulazak u Premijer ligu BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close