Split

Hajduk pozvao navijače na korektno navijanje

Sport / Flash | 17. 07. 2012. u 12:04 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vodstvo splitskog Hajduka pozvalo je najvijače na korektno navijanje u prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige protiv momčadi Skonto iz Latvije u četvrtak na Poljudu, kako bi se izbjegle financijske kazne UEFA-e zbog eeventulanih incidenata.

"Molimo sve gledatelje koji će u četvrtak od 20:30 sati na Poljudu uživo svjedočiti premijeri mlade momčadi Miše Krstičevića u novoj sezoni, prvoj utakmici drugog pretkola Europske lige protiv Skonta iz Rige, na navijanje u duhu fair-playa", navodi se u današnjem priopćenju Hajduka.

Podsjeća se kako je Hajduk do sada nakon gotovo svake europske utakmice morao plaćati visoke novčane kazne blagajni UEFA-e te je u ovom trenutku pod "uvjetnom" od strane krovne europske nogometne organizacije.

"Apeliramo na sve navijače da ne dopuste pojedincima incidente koji bi mogli imati vrlo nepovoljne posljedice za cijeli klub, sve vjerne navijače Hajduka, čak i u slučaju da se preskoči momčad iz Latvije i osigura plasman u iduće europsko pretkolo", stoji u Hajdukovu priopćenju.

A novi kapetan Hajduka Ante Vukušić na današnjoj je konferenciji za novinare istaknuo kako je utakmica protiv Skonta iz Rige iznimno važna za splitsku momčad jer će pokazati kolike su trenutačne hajdukove mogućnosti.

"Mnogima je Hajduk enigma uoči početka nove sezone jer su nam pripreme prošle čudno, bez ijedne odigrane utakmice s 'pravim' protivnikom", rekao je Vukušić. Kazao je kako će ta utakmica za Hajduk biti teška jer je nekoliko važnih igrača, među kojima je posebice spomenuo dosadašnjeg kapetana Srđana Andrića, napustilo klub, a neće nastupiti, kako je dodao, ni Anas Sharbini.

"Utakmica protiv Skonta bit će naš pokazatelj za sljedeću sezonu", rekao je Vukušić. Naglasio je da će Hajduk ići na pobjedu u toj utakmici te će nastojati od samog početka igrati agresivno kako bi što ranije dao gol i time oslabio bunkerski način igranja momčadi iz Latvije.

Kopirati
Drag cursor here to close