prijevremena mirovina

Guardiola: Bliži se kraj moje trenerske karijere

Sport / Flash | 02. 01. 2017. u 18:16 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Pep Guardiola nije oduševljen idejom da bude nogometni trener do životne dobi u kojoj ljudi idu u starosnu mirovinu.

Za NBC je kazao kako on već čuje 'odjavnu špicu' svoje trenerske karijere.

"Bit ću u Manchester Cityju iduće tri sezone, možda i malo duže. Međutim, ja polako stižem na kraj svog trenerskog putovanja, u to sam siguran", kazao je popularni Katalonac.

Kao menadžer kojega su željeli vlasnici Manchester Cityja, Guardiola je ovaj engleski klub preuzeo prije pola godine, ali ne može si zamisliti sjedenje na vreloj trenerskoj klupi do svoje prve starosti.

"Ja neću sjediti na klupi kad mi bude 60 ili 65 godina. Osjećam da je proces koji vodi u oproštaj od ovog posla već započeo", kazao je.

Guardiola će 18. siječnja proslaviti 46. rođendan, a trenerskim poslom na visokoj razni bavi se gotovo deset godina.

Barcelonu je preuzeo 2008. godine i time je započela neponovljiva četverogodišnja karijera s klubom koji je za njegove vladavine bio serijski osvajač naslova. Međutim, jednako vrijedno je i to što su nakon njega ostali temelji na kojima drugi treneri s Blaugranom mogu igrati na jednako visokome nivou.

Guardiola je osvojio tri LaLige s Barcelonom, tri Superkupa, jednom Copa del Rey, Super kup Europe i naslov Svjetskog klupskog prvaka.

Nakon odlaska s trenerske klupe Barcelone, jedno je vrijeme živio u Americi, pripremajući se za nove izazove.

Prvo je potom trenirao FC Bayern München, tri sezone, osvojivši tri naslova prvaka Bundeslige, dva njemačka kupa, Super kup Europe i naslov Svjetskog klupskog prvaka.

U Manchester Cityju nema trenutačno velike šanse za naslov prvaka. Analitičari smatraju kako je njegov najveći neprijatelj u Premier ligi Engleske upravo - posjed lopte.

Trener koji svoje timove na superioran način priprema za vještinu posjeda lopte, očito je u čvrstoj i raznovrsnoj engleskoj ligi naišao na prevelik izazov.

Hoće li izdržati sve tri godine u Mancheseteru ili će ga eventualni neuspjesi možda i ranije poslati u 'mirovinu', možda će se znati već na ljeto ove godine.

Reklo bi se, kad čovjek ionako namjerava ići u prijevremenu mirovinu, možda mu se želja i ispuni...

Kopirati
Drag cursor here to close