zanimljiv dečko

Griezmann za L'Equipe: David Beckham je moj idol

Sport / Flash | 27. 11. 2016. u 10:01 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U razgovoru za francuski časopis L'Equipe, jedan od najboljih nogometaša današnjice, prvotimac Atletica Antoine Griezmann, istaknuo je kako je najvažnije za uspjeh neprestano i naporno trenirati.

Napominje kako ne podnosi manjak želje kod ljudi, a za izgradnju njegova karaktera na terenu zasluge pripisuje trenerima Martínu Lasarteu, dok je igrao u Real Sociedadu, i sadašnjem treneru Diegu Simeoneu, koji ga svakodnevno motivira u Atleticu iz Madrida.

Dakle, jedan Urugvajac i jedan Argentinac, imali su ogroman utjecaj na formiranje ovog filigranskog napadača.

Lasarte mu je pomogao odrasti, kaže Griezmann, a to je shvatio gledajući u Atleticu neke mlade igrače koji ne žele trenirati.

"U Atleticu vidim neke juniore koji ne bi trenirali. Jako me ljuti što takvi misle kako su sve postigli već samim svojim dolaskom u klub", kaže francuski reprezentativac.

Za sebe kaže kako je jednostavna i mirna osoba, dodajući kako obveze izvan terena znaju biti iscrpljujuće.

"Ako svako tri dana igraš važne utakmice, jasno je da se želiš odmoriti. Pogotovo kad izgubite utakmicu. Neki dan sam imao petosatnu sesiju za Gillete, kao i tri sata za Beats'', objašnjava Griezmann koliko je naporan, premda jako važan, taj segment života profesionalnih nogometaša, koji su svjesni kako su sponzori važne karike u lancu uspjeha.

On stoga, unatoč svemu, uvijek nastoji biti dobroga raspoloženja.

Privatno je običan momak

Za sebe kaže kako je po prirodi nagao, iako to tako ne izgleda. Veže ga veliko prijateljstvo s ranijim suigračem Carlosom Buenom, a jedna od strasti mu je i velika kolekcija dresova drugih nogometaša, te NBA zvijezda.

Posebno voli navijačke pjesme, koje često sluša na YouTubeu.

"Kod kuće ne mogu prestati pjevati navijačke pjesme. Ponekad mojoj kćerkici Miji pjevam pjesmu Atleticovih fanova "Olé Olé Cholo Simeone", za laku noć", kazao je Griezmann za L'Equipe.

Zanimljivo je kako je nogometni uzor za ovog 25-godišnjeg kandidata za Zlatnu loptu nitko drugi do bivši član 'Galacticosa', David Beckham.

Beckham mu je uvijek bio i ostao idol, kaže Antoine Griezmann.

Kopirati
Drag cursor here to close