Red Bull Air Race

Gledaj uživo najbolje pilote svijeta

Sport / Flash | 13. 04. 2017. u 12:42 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Drugo ovosezonsko natjecanje Red Bull Air Race održat će se sljedećeg vikenda u San Diegu u Sjedinjenim Američkim Državama. Utrka počinje s kvalifikacijama u subotu, a završava u dramatičnoj akciji dan poslije. Staza u ovom gradu nudi izvanredan panoramski pogled na San Diego i sigurno je da će gledatelji uživati u zračnim dvobojima, priopćeno je.

Ovu utrku uživo će prenositi Red Bull TV 16. i 17. travnja s početkom u 1 sat ujutro po našem vremenu i možete je pratiti na ovom linku. Ako ste spavalica, ništa zato. Repriza slijedi ubrzo nakon završetka natjecanja.

Bit će ovo četvrto nadmetanje najboljih svjetskih pilota u ovom gradu, a po prvi put nakon 2009. godine. Inače, San Diego je osmi po veličini grad u SAD-a, a drugi po veličini u Kaliforniji. Poznat je po svojoj blagoj cjelogodišnjoj klimi i prekrasnim plažama.

Na prvom nadmetanju u Abu Dhabiju slavio je Martin Šonka. Pilot iz Češke Republike imao je najbrže vrijeme i zasluženo je dotakao vrh u Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Na drugom mjestu u veljači je završio Juan Velarde iz Španjplske, dok je poziciju tri zauzeo Pete McLeod iz Kanade. Aktualni prvak iz prošle sezone, Nijemac Matthias Dolderer, bio je četvrti.

Najbrže motor sport svjetsko prvenstvo Red Bull Air Race godinama nudi uživanje u atraktivnim potezima ljubiteljima ovog sporta. Vjerujemo kako će i druga od osam ovosezonskih utrka ponuditi atrakcije za gledatelje. Piloti će letjeli protiv štoperice, nastojeći zabilježiti što bolje vrijeme u brzom, niskom letu na slalomskoj stazi na kojoj su poredana zračna vrata.

Poznato je da piloti mogu, prolazeći između 25 metara visokih zračnih vrata, dosegnuti brzini i do 370 kilometara na sat. U San Diegu će biti novi spektakl na nebu, a već se osjeti groznica velikog događaja.

Redosljed prvih pet:
1. Martin Šonka (Češka Republika) 15 bodova
2. Juan Velarde (Španija) 12 bodova
3. Pete McLeod (Kanada) 9 bodova
4. Matthias Dolderer (Njemačka) 7 bodova
5. Nicolas Ivanoff (Francuska) 6 bodova

Više informacija o natjecanju potražite na www.redbullairrace.com.
Red Bull TV je dostupna na pametnim televizorima, igraćim konzolama, mobilnim uređajima itd. Više saznajte na about.redbull.tv

Kopirati
Drag cursor here to close