'ta će Müller

Gasperoni: Thomas, ti čak ni San Marinu ne možeš zabiti!

Sport / Flash | 14. 11. 2016. u 22:52 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon pobjede njemačke nacionalne vrste rezultatom 8:0 kod slabašnoga San Marina, reprezentativac 'Elfa' Thomas Müller kazao je kako ovakve kvalifikacijske utakmice nemaju smisla, jer se radi o takmacima koje dijele čitavi svjetovi.

Jedino što ti se na takvim utakmicam može dogoditi 'za pamćenje' je ako se eventualno ozlijediš.

"Ovo nema nikakvog doticaja s profesionalnim nogometom", kazao je Müller.

Domaćine ovog susreta to je jako pogodilo i uvrijedilo pa se Alan Gasperoni iz Olimpijskog komiteta San Marina obratio Mülleru otvorenim pismom u kojemu, s puno sarkazma, kaže "ova je utakmica pokazala kako ti čak ni ovako slabim momčadima ne možeš zabiti gol".

Gasperoni je na Facebooku naveo deset razloga zašto se trebaju igrati i utakmice s nogometnim patuljcima.

"Dragi Thomas, ova utakmica je jednoj malo zemlji, koja je veličine dijela vašeg stadiona u Münchenu, pomogla doći u medije. I to s dobrim povodom, a nogomet je uvijek dobar povod. Međutim, čak i ako vi nosite najljepše dresove, na kraju ipak ostajete oni koji obuvaju sandale i bijele čarape", podbada dalje Gasperoni, aludirajući na 'drevnu modu' njemačkih turista u sandalama i (bijelim) čarapama.

"Osim toga, ovaj je meč pokazao kako nogomet ne pripada samo vašim velikanima kao što su Beckenbauer i Rummenigge, nego i svima onima koji ga vole. Bilo to vama drago ili ne - i mi pripadamo onoj skupini koja voli nogomet. Nogomet pripada i momcima koji jure za svojim snovima, a ne za vašim čekovima", kazao je dalje.

Oduzme li se patetika, čini se kako uvrijeđeni predstavnik San Marina u mnogim stvarima dobro analizira stanje modernoga nogometa.

Müllerov osvrt iritirao je i same Nijemce. Međutim, izbornik Löw daje mu za pravo, u neku ruku, uz napomenu da svakog protivnika treba respektirati.

"Naravno da su naši igrači navikli na drukčije protivnike i drugu razinu nogometne igre, kako po pitanju ambijenta, tako i izazova koji čeka s protivničke strane. Zbog toga su oni i bili bez šansi protiv nas i Thomas Müller ima pravo kad kaže kako se ovdje nije radilo o profesionalnom protivniku koji nam može pružiti odgovarajući otpor. Ipak, usprkos tome, naš je tim s najvećim respektom ušao u ovu utakmicu", rekao je Löw.

Müller inače nije jedini njemački reprezentativac koji ukazuju na to kako nema puno smisla igrati utakmice protiv ekipa kao što je reprezentacija San Marina. Naime, i jedan bivši igrač Elfa, Olaf Thon (član tima koji je 1990. osvojio naslov svjetskog prvaka) kaže slično.

"To apsolutno nikome nije potrebno. San Marino je, vjerujem, daleko najlošiji tim", izjavio je Thon za „kicker.tv - Der Talk“.

Kopirati
Drag cursor here to close