JK Neretva

Galić postao viceprvak BiH te ostvario plasman na Europsko i Svjetsko prvenstvo

Sport / Flash | 08. 05. 2017. u 10:07 Z.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bihać je bio domaćin državnog judo prvenstva BiH za juniore i mlađe kadete. Na prvenstvu BiH sudjelovali su svi natjecatelji koji su otsvarili direktan plasman na kvalifikacijskom prvenstvu iz sva tri saveza (JS HB, JS RS, JS FBiH).

JK Neretva je imao 4 predstavnika na ovom prvenstvu te se okitio sa titulom prvaka i viceprvaka BiH za 2017.

Prvakom BiH okitio se Domagoj Pušić u kategoriji ml.kadeta do 46 kg. Pušić je sjajnim tehnikama pobijedio sve svoje protivnike te se tako popeo na najviše pobjedničko postolje i osvojio zlatnu medalju i pehar.

Titulom viceprvaka BiH okitio se Ante Galić u kategoriji juniora do 73 kg. Galić je imao četiri pobjede te se tako plasirao u finale svoje kategorije. U finalnom meču imao je za protivnika sjajnog M. Fazlagića (JK Bosna) od kojeg gubi tek u produžetku borbe tj. golden score na kaznu (shido). Galić je sjajnim borbama opet pokazao kako je u samom vrhu u svom uzrastu (prva godina juniora) te ovim rezultom ostvario plasman na Europsko juniorsko prvenstvo (Maribor) iSvjetsko juniorsko prvenstvo (Zagreb).

Peto mjesto osvojio je David Pušić u kategoriji juniora do 66 kg. On je inače aktuelni seniorski prvak BiH do 60 kg i aktuelni viceprvak Europe u BJJ 2017. Promjena kategorije i ozljeda koju nosi dugo vremena je dosta utjecala da ovaj put ostane bez medalje.

Peto mjesto također je osvojio i Josip Previšić u kategoriji ml.kadeta do 55 kg kojem je ovo ujedno i prvo državno prvenstvo. Previšić je imao dvije pobjede i dva poraza. Može se slobodno reći kako je ostvario izuzetno dobar rezultat obzirom na jaku konkurenciju i mnogo iskusnije natjecatelje.

Kopirati
Drag cursor here to close