Utrka lađa

FOTO: Crni put iz Metkovića pobjednik 17. Maratona lađa

Sport / Flash | 09. 08. 2014. u 18:06 D.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Lađarska posada Crni put iz Metkovića pobjednik je 17. Maratona lađa koji se vozi od Metkovića do Ploča. Drugo mjesto podijelile su lađe Gusari Komina i Stabline, dok su četvrto mjesto zauzeli lađari Žrnovski Galioti.

Ove godine nastupilo je 37 ekipa, a preveslali su 22 i pol kilometra od Metkovića do Ploča.

Lađare je prije početka najvećeg neretvanskog spektakla pozdravio visoki pokrovitelj, predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović, koji je sa zapovjednog broda maratona dao znak trombunjerima da plotunom označe početak utrke.

Osim predsjednika Republike Hrvatske nazočnima su se obratili i gradonačelnik grada Metkovića Božo Petrov i župan Dubrovačko-neretvanske županije Nikola Dobroslavić.

Prije starta lađara u kratkom obraćanju predsjednik Josipović je istaknuo kako je ovo ''predivna manifestacija u kojoj se sjedinjuje tradicija, turizam, sport i gostoljubivost'', te poručio kako svima želi uspjeh.

Pobjednicima je zlatnu medalju te veliki prijelazni štit kneza Domagoja i mali štit kneza Domagoja u trajno vlasništvo, uručio predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović.

Maraton lađa je tradicionalna sportsko-turistička manifestacija u kojoj se natječu izvorne (autohtone) tradicionalne lađe s Neretve.

Kopirati
Drag cursor here to close