Zbog arbitraže

FIFPro savjetuje igrače da ne potpisuju za srpske klubove

Sport / Flash | 04. 01. 2017. u 15:29 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Svjetski sindikat profesionalnih nogometaša (FIFPro) savjetovao je profesionalne nogometaše da u zimskom prijelaznom roku ne potpisuju za srpske klubove.

FIFPro ističe da nakon nenajavljene promjene u Arbitražnom povjerenstvu više nema predstavnika nogometaša i čine je samo ljudi bliski klubovima, a igrači imaju sve manje šansi na fer tretman, prenosi B92.

Prema pravilima FIFA-e, Arbitražno povjerenstvo mora činiti jednak broj sudaca koje odrede klub i igrač u sporu.

Savez je odbacio suce koje je izabrao sindikat i ostavio kao predsjednika i potpredsjednika povjerenstva one koji su usko povezani s Crvenom zvezdom i Partizanom. A predsjednik i potpredsjednik imaju pravo odlučivanja ako je glasovanje Povjerenstva izjednačeno, navodi FIFPro

Napominje se i da su takse koje igrači plaćaju prilikom pokretanja arbitraže ogromne.

''Ovo je kršenje osnovnih prava profesionalnih nogometaša, koji praktično igraju u uslovima u kojima vlada bezakonje. Pozivamo Nogometni savez da odmah riješi ove probleme. Dok se situacija ne popravi, savjetujemo svim igračima da ne idu u Srbiju'', priopćio je glavni tajnik FIFPro Teo van Segelen.

Mirko Poledica, predsjednik Sindikata profesionalnih nogometaša "Nezavisnost", rekao je da je u posljednje dvije godine 250 nogometaša, u Ligi kojoj igra oko 500 igrača, tražilo svoja prava putem arbitraže.

''Kada potpišete ugovor s klubom iz Srbije, imate 50 posto šansi da završite na sudu'', rekao je Poledica.

Prijelazni rok u Srbiji počinje 23. siječnja i traje do 17. veljače.

Kopirati
Drag cursor here to close