Teška borba

Felix Sturm odlukom sudaca izgubio pojas najboljeg po IBF verziji

Sport / Flash | 01. 06. 2014. u 07:19 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Sam Soliman boksač iz Australije pobijedio je u subotu navečer u Krefeldu, odlukom sudaca, Adnana Ćatića alias Felixa Sturma i osvojio titulu prvaka po IBF verziji.

Suci su donijeli jednoglasnu odluku da je nakon 12 rundi bio bolji od Ćatića.

Inače, borac bh. porijekla je u veljači prošle godine boksao protiv Solimana kada je poražen.

Borba je poništena jer je Australac koristio nedozvoljena sredstva i bio je suspendiran. Prvo je jedan test pokazao kako je Soliman koristio nedopuštena sredstva, ali onda je B uzorak dokazao suprotno. Meč je ipak nakon nekog vremena proglašen 'no contest' (bez pobjednika).

Prva i druga runda protekle su u ispitivanju snaga, a razmijenjeno je i nekoliko udaraca. U trećoj rundi sudac je nekoliko puta upozorio Solimana na nedozvoljene udarce.

Peta runda pripala je borcu iz Australije koji je bio aktivniji. Naredne minute protekle su u izjednačenoj borbi u ringu. U razmjeni udaraca u sedmoj rundi Sam je ponovno bio konkretniji. Ćatić je uzvratio u osmoj.

Žestoka borba vođena je u desetoj rundi koja je ponudila zanimljiv boks. Ćatić je u 11. rundi preciznim udarcem pogodio neugodnog Solimana koji je ipak ostao na nogama, a potom je uzvratio. Iscrpljeni borci okončali su 12. rundu razmjenom udaraca. Suci su na kraju donijeli odluku da je Soliman bio bolji.

Kopirati
Drag cursor here to close