Vlada

Federacija: Sponzorstva ''unazad''

Savezu sjedeće odbojke BiH ovom istom odlukom dodijeljeni su sponzorski ugovori u iznosu od 60.000 KM za aktivnosti muške seniorske reprezentacije BiH...
Sport / Flash | 01. 09. 2022. u 11:28 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vlada Federacije BiH dala je suglasnost JP Elektroprivreda BiH d.d. za izdvajanje dodatnih sredstava za sponzorstvo Košarkaškog saveza BiH u iznosu od 117.000 KM, priopćeno je iz Vlade Federacije BiH.

U obrazloženju je navedeno da je ''Vlada Federacije BiH na sjednici, održanoj 7.10.2021. godine donijela odluku kojom je dala suglasnost Elektroprivredi BiH za dodjelu sponzorskih ugovora, odnosno sponzorskih sredstava Košarkaškom savezu BiH u iznosu od 110.000 KM. Uz danas odobrena dodatna sredstva, ukupni iznos financijske podrške Košarkaškom savezu BiH iznosi 227.000 KM''.

Naime, Vlada Federacije BiH je prethodnom odlukom dala suglasnost JP Elektroprivreda BiH d.d. Sarajevo za dodjelu sponzorskih ugovora Košarkaškom savezu BIH u iznosu 110.000 KM za aktivnosti muške i ženske košarkaške reprezentacije Bosne i Hercegovine, uključujući učešće tih reprezentacija na europskom prvenstvu (Eurobasket 2022. za muškarce, rujan 2022. godine), te kvalifikacijama za svjetsko i europsko prvenstvo u periodu oktobar 2021 - rujan 2022. godine, kao i druge aktivnosti reprezentativnih selekcija u istom razdoblju. 

Savezu sjedeće odbojke BiH ovom istom odlukom dodijeljeni su sponzorski ugovori u iznosu od 60.000 KM za aktivnosti muške seniorske reprezentacije BiH, uključujući učešće reprezentacije na Europskom prvenstvu u sjedećoj odbojci (Kemer, Turska, listopad 2021.) i Svjetskom kupu (Kairo, Egipat, prosinac 2021.), kao i druge aktivnosti reprezentativnih selekcija u razdoblju od 12 mjeseci od dana zaključenja ugovora.

''Na ovaj način olakšano je financiranje nastupa državnih reprezentacija na međunarodnim natjecanjima i organizacija takmičenja kojim se promovira Bosna i Hercegovina, a istovremeno JP Elektroprivreda BiH nastavlja djelovati kao društveno odgovorna kompanija'', navela je Vlada u priopćenju za javnost.

Kopirati
Drag cursor here to close