zastrašujuća cifra

Engleski nogometni savez od Nikea dobiva 480 milijuna eura

Sport / Flash | 13. 12. 2016. u 22:16 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Američki proizvođač sportske opreme Nike potpisao je novi ugovor s engleskom nogometnom reprezentacijom koji će Gordom Albionu donijeti nevjerojatnih 480 milijuna eura za 12 godina trajanja novog ugovora.

Taj reklamni aranžman treba stupiti na snagu 2018. godine i trajati do 2030. Sadašnji ugovor Englezi su s Nikeom potpisali 2013. godine.

"Engleski nogometni savez (FA) je organizacija od općeg društvenog interesa i ovaj ugovor predstavlja veliku investiciju u domaći nogomet, dajući pritom potporu sportu u cijelosti, s posebnim naglaskom na razvoj ženskog nogometa", navedeno je u priopćenju.

Premda je engleska nacionalna vrsta još prije 50 godina osvojila svoj jedini naslov prvaka svijeta u nogometu, a zadnjih desetljeća uvijek je bila podalje od finala europskih i svjetskih smotri, njihov je imidž u svijetu sporta ogroman.

S istim rezultatima svojih reprezentacija, neki drugi nogometni savezi ne mogu se ni približiti ovako atraktivnim sponzorskim ugovorima. Nekima to čak ne uspijeva uz nedvojbenu činjenicu da godinama imaju bolji i rezultatski uspješniji tim od Engleske.

Ne treba zaboraviti kako je ovaj novi deal ugovoren u jeku velike afere koja trese engleski nogomet, nakon što je počela istraga o seksualnom zlostavljanju djece u nekim uglednim klubovima Premier lige.

Kopirati
Drag cursor here to close