Natjecanje

Ekipa Mostara se plasirala na najjači malonogometni svjetski turnir

Sport / Flash | 11. 06. 2017. u 06:54 S.S.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Reprezentacija Grada Mostara u nogometu je u periodu 26-27.5.2017. sudjelovala na nogometnom turniru 'Balkanijada 2017' koji je održan u Herceg Novom.

Turnir je odigran u više uzrasnih skupina dok su reprezentaciju Grada Mostara predstavljali dječaci rođeni 2007. godine koji su osvojili prvo mjesto, te se plasirali na veliki Međunarodni turnir 'Champions Trophy' koji će se održati u Beču od 16-18.6.2017. godine, gdje će nastupiti veliki klubovi Juventusa, Bayerna, Borussie Dortmund, Rapida.

Na najjačem turniru na svijetu, za generaciju U-10 (2007) – 'Champions Trophy', koji se održava u Austriji, sudjelovat će nekoliko ekipa sa prostora Bosne i Hercegovine, uz pomoć NSBiH, a u organizaciji Balkan Alpe Adria projekt (BAAP).

Ovo je jedinstvena prilika da naše ekipe dođu u priliku da igraju protiv najboljih europskih ekipa:
- Željezničar Sarajevo protiv Liverpoola i Ferencvaroša;
- F.K. Sarajevo protiv Sanderlenda i HJK Helsinkija;
- Sportski savez Grada Mostara protiv Juventusa i Lokomotive iz Zagreba;
- Reprezentacija BAAP BiH protiv Schalke 04 i Crvene zvezde i
- BAAP Evrogol protiv PSV Ajndhovena.

Finalni turnir 'Champions Trophy' okupit će 128 ekipa iz cijelog svijeta, sa oko 5000 djece sudionika, gdje je BAAP suoorganizator. "Zahvaljujemo se NSBiH na pruženoj podršci, a nadamo se da će već naredne godine, tako jedan veliki turnir, dovesti u naš glavni grad, Sarajevo", rekli su u BAAP-u.

Kopirati
Drag cursor here to close