Spaladium Arena

EHF Euro 2018: Hrvatska u skupini sa Srbijom

Sport / Flash | 23. 06. 2017. u 17:58 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hrvatska rukometna reprezentacija igrat će u skupini A Europskog prvenstva koje će se od 12. do 28. siječnja 2018. održati u Hrvatskoj, zajedno s reprezentacijama Švedske, Srbije i Islanda, odlučeno je na ždrijebu koji je u održan u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog.

Hrvatska će sve utakmice prvog kruga igrat će u splitskoj Spaladium Areni. U drugom krugu naši rukometaši se križaju sa skupinom B u kojoj su Francuska, Bjelorusija, Norveška i Austrija.

U skupini C igrat će Njemačka, Makedonija, Crna Gora i Slovenija, dok će u skupini D snage odmjeriti Španjolska, Danska, Češka i Mađarska.

Reprezentacije su uoči ždrijeba bile postavljene u četiri jakosne skupine, a Hrvatska se kao domaćin nalazila u skupini 1 s Njemačkom, Španjolskom i Francuskom.

Prvenstvo će se odigravati u četiri grada i to u Zagrebu, Splitu, Varaždinu i Poreču. Ovo je posljednji Euro sa 16 reprezentacija, jer će već 2020. u Austriji, Švedskoj i Norveškoj sudjelovati rekordne 24 momčadi. Naslov prvaka Europe branit će Njemačka, koja je bila najbolja na posljednjem natjecanju u Poljskoj, a gdje je Hrvatska osvojila broncu

Zanimljivo, Hrvatska je prva europska zemlja koja će drugi put biti domaćin turnira. Hrvatska je već bila domaćin Europskog prvenstva 2000. godine, međutim to prvenstvo Hrvatska ne pamti po dobrome. Rukometaši su zapeli u skupini osvojivši tek šesto mjesto, a naslov je osvojila Švedska pobjedom nad Rusijom (32-31). Ostala je tako Hrvatska i bez plasmana na olimpijske igre u Sydney nakon poraza od Slovenije u borbi za peto mjesto.

Prije samog ždrijeba ispred KD Lisinski od 16 sati bio je organiziran mini rukometni turnir i promocija gradova domaćina Europskog prvenstva 2018 (Zagreb, Split, Varaždin, Poreč) uz gastronomske delicije i prezentacije, dok će nakon ždrijeba od 20:30 sati ispred dvorane za sve posjetitelje biti koncert Nine Badrić.

SKUPINA A (Split): HRVATSKA, Švedska, Srbija, Island

SKUPINA B (Poreč): Francuska, Bjelorusija, Norveška, Austrija

SKUPINA C (Zagreb): Njemačka, Makedonija, Crna Gora, Slovenija

SKUPINA D (Varaždin): Španjolska, Danska, Češka, Mađarska

Kopirati
Drag cursor here to close