Džumhur želi dovesti Đokovića i Čilića u Sarajevo

Sport / Flash | 01. 04. 2016. u 10:34 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji bh. tenisač svečano je dočekan danas u Sarajevu nakon velikog uspjeha na prestižnom ATP turniru u Miamiju.

Džumhur se zahvalio prisutnima i poručio da je lijepo ponovo biti u Sarajevu nakon dva mjeseca i lijepog rezultata. Sarajevski tenisač je govorio i o mogućem meču u Sarajevu sa Novakom Đokovićem koji mu je velika podrška.

"Zadnje informacije koje sam dobio od Noleta je da on stvarno želi doći u Sarajevo. Nada se da možemo organizirati meč do kraja godine, ako ne onda početkom sljedeće. Po jedan meč u svakom od glavnih gradova bivše Jugoslavije, tako da će to biti meč i u Sarajevu, Zagrebu, Beogradu, Ljubljani, vjerojatno ćemo ići i u Crnu Goru", istaknuo je Džumhur.

Naglasio je da je to bila njegova inicijativa.

"On želi da, pored nas dvojice, tu još bude i nekto iz Hrvatske, Čilić, Ivanišević, da tu bude netko iz Slovenije i da se okupimo svi sa prostora bivše Jugoslavije. Sarajevo bi trebalo biti prvo od tih gradova. Iskreno se nadam da ćemo to uspjeti do kraja ove godine“, poručio je Džumhur.

Komentirajući pisanje nekih medija o njegovom preseljenju u Beograd najbolji bh. tenisač je kazao da "to nije preseljenje".

"U Beogradu treniram zbog boljih uvjeta. Treneri, pored mog oca, su mi iz Beograda. Još uvijek sam stanovnik Sarajeva, živim u ovom gradu, ovdje držim press konferencije i ne vjerujem da ću ikada otići iz njega", bio je jasan Džumhur.

Kopirati
Drag cursor here to close