šetnja wilsonovim

Džumhur, Tuka i Teletović družili se sa Sarajlijama

Sport / Flash | 13. 08. 2015. u 18:57 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Vrhunski bosanskohercegovački sportaši, tenisač Damir Džumhur, atletičar Amel Tuka i košarkaš Mirza Teletović družili su se danas sa stanovnicima Sarajeva u okviru početka finalnog natjecanja Sportskih igara mladih.

Sportske igre mladih već petu godinu su održane u gradovima diljem Bosne i Hercegovine, a finalno takmičenje se tradicionalno održava u glavnom gradu BiH.

Druženje s građanima inicirao je najbolji bh. tenisač Damir Džumhur, koji je naglasio da je cilj manifestacije približiti sport mladoj generaciji i pokazati da je napornim radom moguće ostvariti vrhunske sportske rezultate.

- Cilj ovog druženja je da približimo sport građanima BiH i da najmlađima pokažemo da i oni mogu uspjeti u sportu. Mi smo radom i trudom postigli velike rezultate, a ja sam siguran da talenata ima u cijeloj BiH, te da i oni uz rad i trud mogu napraviti velike stvari i vrhunske rezultate - izjavio je Džumhur.

Bh. atletičar Amel Tuka ostvario je najbolji ovosezonski rezultat u trčanju na 800 metara. Tuku očekuje nastup na svjetskom prvenstvu u Pekingu, a javnost u BiH od njega očekuje da se vrati s medaljom. Iako se priprema za veliko takmičenje, uspio je izdvojiti vrijeme za današnju manifestaciju i druženje s mališanima.

- Manifestacije koje promoviraju sport bi trebalo organizirati u svim bh. gradovima. Uvijek ću podržavati događaje koji promoviraju sport među bh. mališanima. Želimo im pokazati da je i u BiH uz veliki trud i rad moguće postati vrhunski sportaša - rekao je Tuka.

Dodao je da će mu glavni cilj na svjetskom prvenstvu u Pekingu biti ulazak u finale.

- Neće biti lako, ali ja ću u svakom slučaju dati sve od sebe da na najbolji mogući način predstavim Bosnu i Hercegovinu - zaključio je atletičar.

Bh. sportašima su se družili sa gostima, slučajnim prolaznicima i djecom sa posebnim potrebama igrajući tenis, košarku i igru ''između dvije vatre'', dok su neki imali priliku da trče sa Amelom Tukom.

Kopirati
Drag cursor here to close