uvjerljiva pobjeda

Džumhur se poigrao s Renzom Olivom i izborio drugo kolo Wimbledona

Sport / Flash | 03. 07. 2017. u 20:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Damir Džumhur je u prvom kolu Wimbledona razbio Renza Oliva rezultatom 3:0 u setovima.

Argentinski tenisač, koji inače spada u donji dom igrača kada je travnata podloga u pitanju, ni u jednom trenutku nije imao odgovor na fenomenalnu igru Džumhura koji mu je prepustio samo tri gema u meču.

U prvom gemu prvog seta Damir je napravio brejk, ali je Olivo uzvratio ribrejkom. Ipak, Damir je do kraja prvog seta napravio još dva breaka i prvi set dobio rezultatom 6:2.

I na početku drugog seta Damir je napravio brejk, a potom još dva za nevjerojatnih 6:0.

Treći set se nije bitno razlikovao od drugog, s tim da je Olivo ipak osvojio jedan svoj servis, te je Damir Džumhur slavio sa konačnih 6:2, 6:0, 6:1.

U drugom kolu Džumhur će igrati protiv Aljaža Bedenea koji je sa 3:2 u setovima savladao Ivu Karlovića.

Karlović ie u večerašnjem meču protiv britanskog Slovenca imao osam brejk lopti i nije iskoristio nijednu. Aljaž Bedene imao je pet i jednu iskoristio. I to u najgorem trenutku po Karlovića, kasno u petom setu pri vodstvu 7:6.

Slovenac je pogodio savršeni retern na Karlovićev drugi servis i nakon četiri i pol sata igre slavio 6:7, 7:6, 6:7, 7:6, 8:6 u 1. kolu Wimbledona. U cijelom petom setu Ivo Karlović ja najbliže pobjedi bio u četvrtom setu kad je kod vodstva 2:1 u setovima i 2:1 u gemovima imao 0:40 na Bedeneov servis. Nije to iskoristio, kao ni dvije brejk lopte na 4:3.

Karlović je meč završio s 44 asa, a Bedene ih je ispalio 27.

Od hrvatskih tenisačica, Donna Vekić je pobijedila Ruskinju Nataliju Vihljancevu 6:7, 6:4, 6:1, a Ana Konjuh nije imala nikakvih problema protiv Njemice Sabine Lisicki. Bilo je 6:1, 6:4.

Vekić će u 2. kolu igrati protiv domaće igračice i šeste nositeljice Johanne Konte, a Konjuh čeka susret s Rumunjkom Begu.

Kopirati
Drag cursor here to close