priznanja

Džudaši Borse nastupili u Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj i BiH

Sport / Flash | 22. 02. 2016. u 09:22 K.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Natjecatelji judo kluba "Borsa" ovog su vikenda nastupili na 4 judo natjecanja i to u 4 različite zemlje - Italiji, Sloveniji, Hrvatskoj i u BiH, te je "asortiman" judo kluba "Borsa" bogatiji za 21 odličja i 1 pehar.

"Pokal Guštanj" - (Ravne na Koroškem - Slovenija) je judo turnir međunarodnog karaktera koji je ove godine okupio oko 400 natjecatelja iz 9 zemalja, a J.K."Borsa" se predstavio sa svojih 5 djevojčica, a osvojili su ukupno 7 odličja i 1 pehar.

Osvajači medalja su:
ZLATO: Josipa Brvenik i Ana Zovko.
SREBRO: Lana Rozić i Josipa Brvenik (konk. starijih).
BRONZA: Ana Ujdur, Karla Zovko, Lana Rozić (konk. starijih).

Josipa Brvenik proglašena je najuspješnijom natjecateljicom turnira u kategoriji djevojčica do 14 godina.

"5. Memorijal Drago Krželj" - judo turnir održan u Splitu ove je godine okupio 274 natjecatelja iz BiH i Hrvatske. Borsa se na ovom natjecanju predstavila sa nekolicinom svojih natjecatelja koji su baš na ovom "kulturnom" turniru tražili svoja prva iskustva. Osvojili su ukupno 10 odličja. Osvajači medalja su:

ZLATO: Helena Čule.
SREBRO: Martino Ćorić i Ivana Šarić.
BRONZA: Filip Kolobarić, Mate Marić, Rade Vranješ, Helena Čule (konk. starijih), Martino Ćorić (konk. starijih) i Ivana Šarić (konk. starijih).

"Prvenstvo Herceg - Bosne za seniore" - ovog vikenda stariji uzrasti jk "Borsa" nastupili su na prvenstvu Herceg Bosne za seniore, tj. na kvalifikacijama za državno prvenstvo u uzrastu seniora. Na ovom turniru jk "Borsa" je nastupio sa svega nekoliko svojih natjecatelja jer prošlogodišnji osvajači medalja na državnom prvenstvu su izravno kvalificirani. Osvajači medalja su:

ZLATO: Jozo Zovko, Marija Zelenika i Ivana Šunjić.
SREBRO: Mia Maksumić.
BRONZA: Ilija Zelenika.

"Europski kup za kadete - Folonica (Italija) " - natjecatelji jk "Borsa" ovog vikenda su također nastupili na europskom judo kupu za kadete gdje su tražili svoja prva iskustva na "velikim" natjecanjima. Idući Europski kup za natjecatelje do 18 godina na kojem će nastupiti džudaši mostarske Borse održat će se 12.-13. ožujka u Zagrebu

Od početka 2016. godine mladi džudaši Borse su nastupili već na 8 turnira i sudjelovali na 2 međunarodna judo kampa.

Kopirati
Drag cursor here to close