Europska liga

Dvostruki Višća presudio Rijeci, Bilićev West Ham izbacio Domžale

Sport / Flash | 04. 08. 2016. u 22:27 S.K.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački reprezentativni ofenzivac Edin Višća bio je jako raspoložen u uzvratnom susretu 3. pretkola Europske lige između njegovog Istanbula i Rijeke.

Nakon što je susret u Istanbulu završio bez golova, uzvrat na Rujevici  okončan je rezultatom 2:2, što je Turcima bilo dovoljno za prolaz.

Rijeka je vodila 1:0 i 2:1, no oba puta je primila 'jeftine' golove koji su zaključili njezinu europsku priču.

Oba gola za Rijeku je zabio Roman Bezjak (26, 50-11m), dok je dvostruki strijelac za turski sastav bio Edin Višća (42, 74).

Rijeka je drugu sezonu uzastopce ispala iz Europe na startu svog europskog puta.

Prošle sezone Riječani su ispali u 2. pretkolu Europske lige od Aberdeena, a ove sezone u 3. pretkolu od Istanbul Basaksehira.

Nogometaši West Hama izborili su plasman u posljednje pretkolo Europske lige nakon što su u Londonu pobijedili Domžale 3:0 i tako nadoknadili poraz 1:2 iz prve utakmice.

Odabranici Slavena Bilića nisu dozvolili još jedno iznenađenje nakon što su se osramotili u prvom susretu u Sloveniji. West Ham je u premijeri u svom novom domu, londonskom Olimpijskom stadionu, pobijedio Domžale 3:0 i rutinski izborio nastavak natjecanja.

Golove za 'Čekičare', koji su ponovo nastupili bez ponajboljih igrača Dimitrija Payeta i Manuela Lanzinija, zabili su Kouyate (8, 25) i Feghouli (81).

Iznenađenje večeri priredila je Gabala koja je u Bakuu pobijedila Lille 1:0 nakon 1:1 iz prve utakmice. Junak utakmice bio je Filip Ozobić čiji je pogodak odlučio utakmicu. Bivši mladi hrvatski reprezentativac i igrač Hajduka i Slaven Belupa zabio je pobjednički pogodak 34. minuti.

Birkirkara koja je u 1. pretkolu izbacila Široki Brijeg, a koju s klupe vodi Dražen Besek, oprostila se od Europa s dva poraza od Krasnodara. Nakon 0:3 kod kuće, Besekova momčad je u Rusiji poražena 1:3.

Kopirati
Drag cursor here to close