Balkansko prvenstvo

Dvojica članova KK Hercegovina osvojila medalje za Hvatsku

Sport / Flash | 20. 10. 2014. u 10:18 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na Prvenstvu Balkana koje se ovaj vikend održalo u makedonskom Ohridu, Ivan Kvesić osvojio za Hrvatsku srebrnu medalju u kategoriji -84kg, što je najbolji pojedinačni rezultat Hrvatske na ovom natjecanju.

Kvesić je nakon teške borbe u finalu poražen 3:1 od Makedonca Jakupija. Ostvario je tri pobjede, a posebice treba istaknuti polufinalnu nad jednim od najboljih svjetskih boraca u ovoj kategoriji, Srbinom Jovanovićem. Drugu Hrvatsku medalju osigurao je također član K. K. Hercegovina-Zagreb Marijan Logarušić, osvojivši broncu u kategoriji -75kg.

Drugi dan na rasporedu bio je ekipni dio natjecanja na kojem se Hrvatska muška selekcija okitila srebro nakon pobjeda nad Crnom Gorom i u polufinalu nad Srbijom, posustavši u finalu protiv odlična Bosne i Hercegovine. Osim, Martića, Ursić-Glavanovića, Rukaveca i Aleksića u ekipi su bila čak trojica članova K. K. Hercegovina-Zagreb - Ivan Kvesić, Anđelo Kvesić i Ivan Martinac.

Ekipa se od sutra nalazi na pripremama u Daruvarskim toplicama, nakon kojeg slijedi SP u Bremenu koje se održava početkom studenog 2014.

Kopirati
Drag cursor here to close