Pažin i Butigan

Dvije Čapljinke pozvane u odbojkašku reprezentaciju Hrvatske

Sport / Flash | 18. 12. 2016. u 11:25 Z.D.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dvije mlade Čapljinke, nekadašnje odbojkašice Hrvatskog odbojkaškog kluba ''Čapljina'', a danas zagrebačke Mladosti, dobile su poziv za hrvatsku odbojkašku reprezentaciju.

Radi se o odbojkašicama Ivi Pažin i Božani Butigan.

Ova informacija potvđena je za Bljesak.info, a doznali smo i da će se Pažin i Butigan odazvati pripremama koje će početi u Rovinju, 2. siječnja 2017. godine, nakon čega i same kvalifikacije za Europsko prvenstvo za ovaj uzrast.

Vrijedi također istaknuti kako je početkom ove godine u Čapljini boravio direktor svih odbojkaških reprezentacija Hrvatske Frane Žanić, koji je u Hercegovini bio u ''lovu na talente''.

''Područje Hercegovine oduvijek je bilo i ostat će značajan sportski bazen za reprezentativne hrvatske selekcije. Mlade talentirane odbojkašice Čapljine i hercegovačkog bazena bit će usmjeravane i uključene u reprezentativne akcije za mlađe dobne kategorije HOS-a, a izbornica reprezentacije održat će i pokazne treninge u Čapljini'', istaknuo je tada Žanić za Bljesak.info.

Božana Butigan je rođena 2000. godine, a Iva Pažin 2001. godine, i svoje prve korake napravile su u HOK ''Čapljina'', s kojim su prošle godine izborile treće mjesto najvišeg federlanog ligaškog natjecanja, Super lige Federacije BiH.

Kopirati
Drag cursor here to close