Stižu iz Njemačke

Skoro dva mjeseca poslije: Golova na Vojničkom nema zbog carine

Iz Studentskog zbora SUM-a za Bljesak.info je rečeno kako je prvotni datum za postavljanje bio do konca listopada
Sport / Flash | 29. 12. 2018. u 13:53 Ma. M.| Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nogometni golovi koji su trebali biti postavljeni na igralištu kampusa Sveučilišta u Mostaru- Vojničkom, skoro dva mjeseca poslije, nisu ugledali svjetlo dana.

Naime, Studentski zbor preuzeo je preuzeo obavezu nabavka sportskih sprava za Vojničko, želeći sudjelovati u projektu rekonstrukcije kampusa te je na ''svečanom'' otvaranju obnovljenog igrališta početkom studenog, tadašnji predsjednik Marko Džoić, rekao kako golovi nisu postavljeni zbog ''komplikacija na granici''.

Iz Studentskog zbora SUM-a za Bljesak.info je rečeno kako je prvotni datum za postavljanje bio do konca listopada, budući da je ugovor sa sarajevskom tvrtkom ''Sport-X Group'' potpisan 2. listopada, a plaćeni su 13 dana poslije.

''Par dana prije otvaranja igrališta golovi nisu stigli iz 'Sport-X Group-a' te smo dobili odgovor da su golovi zapeli u Sloveniji u transportu. Negdje do polovice mjeseca studenog nismo imali informaciju kada će doći budući da i naši dobavljači nisu znali gdje je problem, nakon čega smo dobili informaciju da su golovi oštećeni prilikom transporta te da su na popravku'', tvrde iz Zbora.

Foto: Bljesak.info / Drugi komplet golova na Vojničkom još na čekanju

Studenti nadalje navode kako im je krajem studenog javljeno da će ipak doći novi golovi, a u dogovoru sa Sport-X Group-om dogovoreno je da to može biti do kraja 2018. godine, ''budući da u ovom zimskom vremenu aktivnosti na igralištu nema''.

Studentski zbor našem mediju proslijedio je i odgovor dobavljača golova koji stižu iz Njemačke te iz kojeg proizlazi da je ''komplikacija'' nastala zbog plaćanje carine.

''Popratni papiri nisu došli na Vašu firmu nego na uplatitelja, tako da ne možemo raditi izvoz prema Vama. Kontaktirali smo dobavljača u Njemačkoj i dobili informaciju da su do 7.1.2019. godine na kolektivnom godišnjem i da tek tad možemo dobiti papire na Vašu firmu kako bi robu iz Ljubljane proslijedili za Sarajevo. Molimo da nas shvatite da smo uradili sve sto je u našoj moći i razumijemo Vašu ljutnju. Ali nije naša greška, papiri su došli na uplatitelja koji odbija da plati troškove nastale carinjenjem, a ne postoji način da papiri glase na jednu firmu, a da druga plati troškove. Nadamo se da shvaćate problem i da ćemo nastaviti suradnju na obostrano zadovoljstvo'', stoji u e-mailu kojega je Zbor dobio od sarajevske tvrtke.

Iz Studentskog zbora naglašavaju da je dobavljač nakon oštećenja ponudio povrat novca, no ''nismo željeli prekidati suradnju jer u ovakvom poslu određene stvari su moguće''. Zbor je zacrtao i sljedeći datum postavljanja golova.

''Budući da je sada zimsko razdoblje mi smo postupili s puno razumijevanja prema dobavljaču, nažalost mi na ove stvari ne možemo utjecati, ali uvjereni smo da se sve radi da najkasnije do kraja siječnja golovi budu gdje im je mjesto'', rečeno je za Bljesak.info iz Studentskog zbora.

Kopirati
Drag cursor here to close