raspad sistema

Dupli parovi: Totalni kaos na ždrijebu engleskog Liga kupa

Sport / Flash | 16. 06. 2017. u 21:04 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na izvlačenju parova prvog kola engleskog Liga kupa, koje je održano u Bankoku, potkralo se nekoliko pogrešaka o kojima su se raspisali mediji, s obzirom da su neki parovi ''spojeni'' kao da se radi o najobičnijem rekreativnom turniru.

Vjerojatno su britanski mediji i dodatno zluradi jer je ovo prvi put da se parovi ligaškog kupa izvlače izvan Engleske, a sve kako bi se udovoljilo sponzoru ovog natjecanja za predstojeću sezonu, proizvođaču energetskih napitaka.

Naime, tajlandski Carabao želi na taj način promovirati svoja pića, a izgleda kako je ponajveća žrtva zbrke na ždrijebu bio trećeligaš Charlton Athletic, koji se za vrijeme izvlačenja uživo pojavio dva puta, s različitim protivnicima, dakako.

Tako bi Athleticsi trebali igrati u gostima kod Cheltenham Town, ali i kod kuće protiv Exeter Cityja.

No, to nije bila jedina greška ovoga ždrijeba.

Primjerice, izvučeni par AFC Wimbledon protiv Swindon Towna zapravo je u suprotnosti s pravilima natjecanja, jer niti jedan od ova dva kluba nije nositelj, te se stoga ne mogu međusobno sastati u prvom kolu.

Ždrijeb je, osim toga, uživo praćen putem Facebooka, ali za početak nije bilo tona. Nakon što je izvučen prvi klub (Birmingham City) prijenos je kompletno 'popucao' - ni slike ni tona.

BBC piše kako jedno ovakvo izvlačenje parova popularnog natjecanja uopće nije odgovaralo reputaciji Liga kupa i bilo je "totalna farsa".

Telegraph također koristi riječ farsa za ovo neobično izvlačenje parova Carabao cupa.

Na koncu su pogreške ipak otklonjene, pa će Charlton Athletic igrati samo protiv Exetera, Cheltenham Town će za protivnika imati Oxford United, a Wimbledon i Swindon neće se ni ''u putu sresti'', nego će im protivnici u prvom kolu biti Brentford, odnosno Norwich City.

Da nije u pitanju engleski nacionalni ponos, pomislio bi čovjek - ništa posebno, pomiješale im se kuglice u žurbi...

Kopirati
Drag cursor here to close