Sportski komentator

Drago Ćosić dobio otkaz na HRT-u

Sportski komentator HRT-a Drago Ćosić dobio je otkaz s hrvatske državne televizije.
Sport / Flash | 13. 09. 2018. u 18:00 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

HRT-ov komentator Drago Ćosić dobio je redovni otkaz, a u njemu se ne spominje nikakva otpremnina.

''Drago mi je jutros poslao SMS da je dobio otkaz. Idemo u radni spor, to neće proći jer nema elemenata kaznenog djela'', izjavio je Ćosićev odvjetnik Mate Matić za Index.hr.

Vijest da Ćosić neće dobiti otpremninu u suprotnosti je s jučerašnjim najavama njegovog odvjetnika Matića. On je u srijedu navečer rekao da je HRT tijekom prvih pregovora pristao na otpremninu Ćosiću.

Zatražena je i reakcija HRT-a na vijest o otkazu Dragi Ćosiću, ali je novinari Indexa još nisu dobili.

Ćosić dilao karte na crnom tržištu?

Posjetimo, prije nekoliko dana hrvatsku javnost šokirala vijest da su iz European Broadcasting Uniona (EBU), krovnog udruženja javnih televizija u Europi od FIFA-e dobili informaciju o preprodaji njihovih ulaznica na crnom tržištu. Riječ je o ulaznicama koje je, prema serijskim brojevima, od EBU-a dobio HRT.

Istraga koju je HRT proveo navodno je pokazala da je u ime HRT-a zatraženo 40 ulaznica za SP mjesecima prije spektakla u Rusiji. Ravnateljstvo HRT-a, neslužbeno se može čuti, tvrdi da za to nisu imali pojma. Tvrde da su od FIFA-e i EBU-a doznali da su dva njihova djelatnika, Drago Ćosić i međunarodni koordinator Saša Dedić, zatražili i dobili četrdesetak ulaznica i njima raspolagali prema vlastitom nahođenju, piše Index.hr.

Ulaznice koje su se prodavale na crnom tržištu upravo su ulaznice kojima je raspolagalo HRT-ov donedavni glavni sportski komentator Drago Ćosić.

U međuvremenu se u cijelu priču uključio i DORH. Općinsko državno odvjetništvo potvrdilo je prije dva dana da se provode izvidi po zaprimljenoj prijavi o sumnji na kazneno djelo pronevjere, odnosno preprodaju ulaznica za Svjetsko prvenstvo u Rusiji koje su dodijeljene Hrvatskoj radioteleviziji.

Otkazi i dvojici ravnatelja

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić donio je odluku o razrješenju ravnatelja Poslovne jedinice (PJ) produkcija Joze Barišića i ravnatelja PJ Tehnologije Nikole Bonačića Krešića.

Kako Hina neslužbeno doznaje, ravnatelj HRT-ove produkcije Jozo Barišić razriješen je u četvrtak na vlastiti zahtjev i na njegovo mjesto u petak kao vršitelj dužnosti ravnatelja produkcije dolazi Josip Krajina, a Bonačić Krešić razriješen je također na vlastiti zahtjev još u srijedu, a na njegovo mjesto kao vršitelj dužnosti dolazi Marko Malnar. 

Razrješenje Joze Barišića uslijedilo je nakon medijskih napisa o navodno spornoj nabavi nekih programskih sadržaja iz vanjske produkcije, među kojima se spominje i serija ''Je li moglo drugačije'' na što je početkom ovog tjedna upozorio i Ogranak Hrvatskog novinarskog društva (HND) na HTV-u. 

S druge strane, kako se neslužbeno saznaje, ravnatelj tehnologije Bonačić Krešić razriješen je na osobni zahtjev nakon što je, navodno, predloženo povećanje za pedesetak djelatnika u njegovoj poslovnoj jedinici. 

Najnovijom odlukom glavnog ravnatelja HRT-a Kazimira Bačića, u ''starom'' su sastavu Ravnateljstva javne radiotelevizije u punom mandatu ostali ravnatelj programa Renato Kunić i ravnatelj poslovanja Mislav Stipić. 

Kopirati
Drag cursor here to close