Roland Garros

Đoković kompletirao Grand Slam

Sport / Flash | 05. 06. 2016. u 16:49 Sa.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Prvi tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković po prvi je put u karijeri osvojio Roland Garros svladavši u finalu Britanca Andyja Murraya sa 3:6, 6:1, 6:2, 6:4 i tako postao osmi igrač u povijesti s naslovom pobjednika na svakom od četiri Grand Slam turnira.

Đoković je do svog 12. Grand Slam naslova u karijeri, a prvoga u Parizu stigao u svom četvrtom finalu u Roland Garrosu, a trećem zaredom. Nakon poraza od Rafalea Nadala (2012. i 2014.) i Stana Wawrinke, protiv Murraya je napokon izašao kao pobjednik i to nakon više od tri sata igre, te se priključio izabranom društvu teniskih besmrtnika.

Trijumfom u Roland Garrosu Đoković je postao tek treći igrač u povijesti koji drži istodobno naslov pobjednika na sva četiri Grand Slama, osvojio je Wimbledon i US Open prošle godine, te Australian Open i Roland Garros ove. To je dosada uspjelo samo Amerikancu Donaldu Budgeu (1938.) i Australcu Rodu Laveru (1969.).

Bio je ovo 34. međusobni ogled Đokovića i Murraya i 24. pobjeda srpskog igrača. U finalima Grand Slamova igrali su sedam puta, a sada je omjer 5-2 za Đokovića.

Kopirati
Drag cursor here to close