mma

Denis Stojnić putuje u Švicarsku po naslov prvaka

Sport / Flash | 25. 05. 2016. u 11:16 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Bosanskohercegovački MMA borac Denis Stojniću u petak putuje u Zurich, gdje će se u subotu se za titulu prvaka HIT FC boriti protiv Christiana M'Pumbua, bivšim prvakom ''Bellatora'' u poluteškoj kategoriji.

''Fizički sam spreman sa blagom povredom lijevog ramena, ali nadam se da mi neće zadavati probleme u meču. Posljednjih dana sam trenirao i sa svojim velikim prijateljem i kolegom Errolom Zimmermanom. Pored njega sparing partneri bili su mi i brat Dado Stojinić, Burak Fidan, Kerim Ziza, Zoran Galić i Adi Kljaho. Sa Zimmermanom, koji je slične visine kao i moj budući protivnik, sparirao sam četiri puta po pet minuta, a trenirat ćemo i do samog puta u Švicarsku. U mom trenerskom timu bio je i Rifet Kadić'', rekao je Stojnić uz kojeg će u Švicarskoj u kutu biti otac Zdravko, dok će doktorski tim činiti dr. Faris Gavrankapetanović, dr. Emir Talirević i dr. Adnan Mušanović.

Najboljeg BiH MMA borca u petak navečer očekuje i službena konferencija za medije. A vjeruje da će se u Sarajevo vratiti sa pojasom prvaka.

''Očekujem pobjedu za mene i Bosnu i Hercegovinu. Imam pozitivnu tremu, jer ipak prvi put se borim za titulu, a i protivnik mi je bivši prvaka Bellatora. Hvala svima koji će me podržati u subotu sa nadom da ću se konačno vratiti u UFC da branim boje Bosne i Hercegovine '' rekao je Stojnić kojem je podršku pred ovaj važan meč dao i poznati glumac Enis Bešlagić.

Kopirati
Drag cursor here to close