realovo biti ili ne biti

Današnja utakmica Reala protiv Valencije prva je od onih koje titulu znače

Sport / Flash | 29. 04. 2017. u 11:12 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što se Real Madrid podigao iz močvare teškoga šoka u el Clasicu, pobijedivši Deprotivo na Estadio Riazor s uvjerljivih 6:2 (uz dva nepriznata regularna gola!), današnji susret protiv Valencije na Bernabeu prva je od utakmica ''na ispadanje'' do kraja ove sezone.

Dakako, sve to pod uvjetom da Los Blancosi žele naslov prvaka Španjolske. A teško je naći neki motivacijski argument koji tom imperativu ne ide u prilog. Već pet godina pehar pobjednika LaLige nije se šepurio na stadionu kraljevskoga kluba.

Valencija, koja ove sezone igra katastrofalno, svoju ''fazu spasa'' započela je upravo protiv Reala u prvome dijelu sezone. Zadnje utakmice su pokazale kako ovaj klub igra uistinu loše i neodgovorno, ali utakmice s Realom za svaku su ekipu ''početak nove sezone'', a tako i za Los Che.

U Madrid dolaze bez trojca koji je u prvenstvenoj utakmici odigranoj u Valenciji praktično najviše pridonio pobjedi protiv Reala: Joao Cancelo, Simone Zaza i Enzo Perez.

Real, dakle, ima sve u svojim rukama. Zadnja utakmica protiv Depora pokazala je kako i takozvani B tim kraljevskoga kluba može biti iznimno učinkovit. Navijači traže Asensija i Isca u igri, a ništa ne govori ni protiv Jamesa u prvih 11. Marcelo i Carvajal imaju alternative kao lijevi i desni braniči, tako da mogu biti i u početnoj postavi, a mogu i čekati priliku s klupe. Kroos i Modrić su se odmorili, Bale je jednini izvan stroja zbog ozljede, a Benzema i Morata imaju podjednake šanse za početnu postavu.

Ipak, gotovo je sigurno da će na početku utakmice istrčati: Navas, Carvajal, Nacho, Ramos, Marcelo, Casemiro, C. Ronaldo, Kross, Benzema, Modrić, Asensio.

Krenu li stvari loše, Isco, James i Morata su alternative za postizanje golova.

Kopirati
Drag cursor here to close