Mostar-Goranci

Danas u Mostaru prva trekking utrka

Sport / Flash | 10. 05. 2013. u 07:38 M.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Hercegovačka gorska služba spašavanja zajedno sa FPMOZ sveučilištem u Mostaru, danas organizira "1st trekking challenge".

Prvo izdanje, ovog natjecanja koje se održava u kategoriji parova muški, ženski/miješani, održava se na relaciji Mostar-Goranci. Start utrke je Dubrovačka ulica, između KB centra i Antonio commerce; a cilj utrke je konoba Goranci.

 

Naziv: "1st trekking challenge"
Datum: 10.05.2013. / 1. Izdanje
Organizatori: Hercegovačka gorska služba spašavanja i FPMOZ sveučilište u Mostaru
Relacija: "Mostar-Goranci"
Start utrke: Dubrovačka ulica, između KB centra i Antonio commerca
Cilj utrke: konoba Goranci

 

Kao što i samo ime kaže ovo je prva utrka ovakvog tipa na području Hercegovine. Trekking zapravo podrazumijeva savladavanje prirodnih terena vlastitim tijelom (trčanje, hodanje, planinarenje) kao i orijentacija u prirodi pomoću zadanih kontrolnih točaka koje je potrebno proći od starta do cilja.

Kategorije za utrku su parovi 1. muški 2. ženski/muški

''Cilj prvog izdanja utrke je animirati i upoznati što više ljudi sa ovom aktivnošću kao i samim predjelom Planinice uzvišenja od 865m koje se uzdiže rekli bi iz samog centra i sa kojeg se pruža predivan pogled na cijeli Mostar, i kao takvo je idealno za rekreativne aktivnosti u prirodi poput šetnje i planinarenja, koje je u današnje vrijeme tjelesne neaktivnosti neophodno za očuvanje i poboljšanje zdravstvenog statusa'', ističe prof.dr.sc. Žarko Bilić nositelj katedre za Kineziološku rekreaciju na FPMOZ Sveučilišta u Mostaru.

Napomenimo da se prijave primaju na sam dan natjecanja u 16:00 sati, a da je start utrke u 16:30h pored Antonio Comerce dok je cilj u Konobi Goranci koja će svim natjecateljima osigurati topli obrok, a prvoplasirani u obje kategorije će biti nagrađeni prigodnim diplomama i poklon bonovima Prima sporta.

Ovim putem se pozivaju svi da se pridruže ovoj utrci koja će u cijelosti biti pokrivena ljudima iz HGSS Mostar koja će brinuti o sigurnosti.

Kopirati
Drag cursor here to close