O svemu pomalo

Dalić se ispričao Badelju i progovorio o svom nasljedniku

Naglasak je bio na kvalifikacijama za SP u Kataru, kao i na uspjesima mladih Vatrenih u dosadašnjem ciklusu.
Sport / Flash | 15. 12. 2021. u 08:35 Bljesak.info

Tekst članka se nastavlja ispod banera

U specijalnoj emisiji HNTV-a "Mali nogometni razgovori" koju vodi Ivica Blažičko gostovali su izbornici A nogometne reprezentacije Zlatko Dalić i mlade izabrane vrste Igor Bišćan.

Naglasak je bio na kvalifikacijama za SP u Kataru, kao i na uspjesima mladih Vatrenih u dosadašnjem ciklusu, pišu Sportske novosti.

"Utakmicu s Rusijom posebno sam teško doživio. Ta je zadnja utakmica bila toliko važna i jako teška da, kad je sudac odsvirao kraj, osjećao sam da je velik teret pao s mojih leđa. Uspjeli smo se kvalificirati i to je bio trenutak koji smo svi čekali. Srušile su me emocije, to je bilo jače od mene", priznao je Dalić.

Spomenuo je zatim neizvjesnost utakmica bez Luke Modrića (Rusija, Slovačka i Slovenija), da bi otkrio kako i zašto je tek ova generacija 'njegova':

"Došao sam u reprezentaciju 2017. godine, u momčad koju su prije mene gradili gospodin Bilić, gospodin Kovač i gospodin Čačić. Nju sam naslijedio. Ovo je vrsta koju je izgradio moj stožer. Možda zvuči puno brojka od 33 igrača koje smo isprobali tijekom kvalifikacija, međutim bilo je tu dosta ozljeda, a i neki su se u međuvremenu isprofilirali. Sada imamo po dva igrača na svakoj poziciji koji će se nadopunjavati igračima iz mlade reprezentacije. Drago mi je da smo stvorili kadar s kojim se Hrvatska neće bojati za budućnost idućih 10 godina."

Nakon kratkoga osvrta na iščekivanje katarskog Mundijala, Dalić je poslao javnu ispriku Milanu Badelju:

"Ja se tom dečku javno ispričavam. To je dečko koji se može samo poželjeti, gospodin u kopačkama. Kad je došao Brozović, sjeo je na klupu i nikada nije rekao ni riječ i uvijek je bio podrška reprezentaciji. Još jednom mu se ispričavam i mogu reći da je to momak kakvoga bi svaki stožer poželio."

Za kraj je jasno progovorio o svome potencijalnom nasljedniku:

"Što se moga nasljednika tiče, ja sam već više puta odgovorio da tu vidim samo Igora Bišćana. To je jedini logičan put, ali neka HNS o tome odluči kada dođe vrijeme", zaključio je.

Kopirati
Drag cursor here to close