#ForçaChape

Čudom preživjeli: Objavljeno zdravstveno stanje preživjelih putnika

Sport / Flash | 30. 11. 2016. u 13:40 M.B.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Liječnici se bore za život preživjelih nogometaša nakon pada zrakoplova u Kolumbiji. Vrataru Jacksonu Follmannu amputirana je desna noga, a neki su mediji prenijeli kako će ostati i bez lijeve.

Već je ranije javljeno kako je njegov kolega Marcos Danilo Padilha, jedan od rijetkih koji su preživjeli nesreću, umro na putu do bolnice.

Branič momčadi Hélio Hermito Zampier Neto (slika ispod) ima potres mozga, što je posljedica ozljede glave, kao i nekoliko otvorenih prijeloma kostiju. Liječnici su kazali kako je potrebno da prođe 48 sati za prve prognoze i ocjene.

Njegov kolega Alan Ruschel imao je ozlijeđenu kralježnicu, te je također hitno operiran.

Spašeni novinar Rafael Henzel ima više slomljenih rebara, a posljedično i probijena pluća, te se nalazi na promatranju liječnika.

Preživjeli članovi posade, stjuardesa Ximena Suárez Otterburg i mehaničar Erwin Tumiri zadobili su tek lakše ozljede, što je ravno čudu.

Njih su dvoje već dali prve intervjue, nakon što su se oporavili od prvog šoka.

Erwin Tumiri koji je preživio jučerašnju nesreću u kojoj je poginula 71 osoba ispričao je kako su izgledali posljednji trenuci prije tragedije.

Istražiteljima je kazao da su putnici, kada je avion počeo padati, napustili svoja sjedala, nastao je kaso, svi su vrištali. Ipak, on se držao sigurnosne procedure i kaže da mu je upravo to spasilo život.

"Stavio sam torbe između nogu i zauzeo položaj fetusa, što se preporučuje u situacijama kada je ugrožena sigurnost u avioprometu. Mnogi putnici su ustali i počeli vrištati", kazao je.

Druga preživjela članica posade, stjuardesa Ximena Suarez, ispričala je istražiteljima da su se svjetla u avionu odjednom ugasila.

"Više od toga se ne sjećam", kazala je.

Poginuli, njih 71, u četvrtak će biti prevezeni u Brazil, a na stadionu Arena Conda u gradu Chapeco, odakle je klub Chapecoense, održat će se zajednička komemoracija.

Kolumbijske nadležne službe pretpostavljaju kako bi nedostatak goriva mogao biti uzrokom nesreće.

Pronađene su obje crne kutije (slika), u izvrsnom tehničkom stanju, te se nadležni nadaju kako će nakon njihove analize moći donijeti i preciznije zaključke o tome što se zapravo dogodilo.

Kopirati
Drag cursor here to close