Men Scaled

Crossfit: Goran Komlenović nakon Beograda odličan i u Zagrebu

Sport / Flash | 14. 12. 2016. u 07:45 Inda Mulaahmetović

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Nakon što je krajem studenog ove godine dvadesetosmogodišnji Goran Komlenović iz Istočnog Sarajeva osvojio drugo mjesto na crossfit natjecanju Belgrade Throwdown 2016 u kategoriji "Men Scaled", u organizaciji Crossfita Sinergija, isti uspjeh ponovio je u Zagrebu, na natjecanju Croatian Throwdown 2016, održanom 10. prosinca na Zagrebačkom Velesajmu.

Organizator ovog natjecanja je Fanatic Box Crossfit. Natjecatelji su se borili za titulu najboljih u četiri kategorije: muškarci i žene individualno, muškarci i žene 40+, muškarci i žene scaled, timovi i timovi 35+.

U kategoriji "Men Scale" natjecalo se ukupno dvadeset sportaša, a Goran se za titulu drugoplasiranog izborio nakon neizvjesne utrke u vidu pet workouta sa prvoplasiranim Anžeom Kusom iz Reebok Crossfita Ljubljana, trećeplasiranim Mariom Dorotićem Sadrićem iz Sparta Gyma i svim ostalim natjecateljima.

Treba naglasiti da i sam ulazak među privih dvadeset je i te kakav bio uspjeh, jer za same kvalifikacije ovoga turnira bilo prijavljeno njih stotinu i dvadeset sudionika iz preko deset zemalja.

CrossFit je sport 21. stoljeća, službeno nastao 2000. godine u Kaliforniji. Radi se o specijalnom fitness programu, sačinjenom od tri osnovne discipline: olimpijskom dizanju tegova, gimnastici i metaboličkoj kondiciji. Danas u svijetu postoji više od 13 000 licenciranih CrossFit box-ova širom svijeta.

Svake godine održava se mnoštvo lokalnih i regionalnih natjecanja u ovom sportu. Natjecatelji se trude ponijeti titulu fizički najspremnijih.

Ljudi koji se profesionalno bave Crossfitom, poput Katrin Tanje Davidsdottir i Mata Frasera, najfit žene i muškarca na svijetu u 2016. godini, koji su titulu stekli na svjetskom natjecanju Crossfit Games, svoj život posvećuju isključivo ovoj sportskoj disciplini.  Osim napornih treninga uz vrhunske trenere, imaju svoje nutricioniste, doktore, psihologe, fizioterapeute.

Goran, koji je na odličnom putu da dostigne svjetski nivo funkcionalnog fitnesa, trenira u klubovima Crossfit "Sarajevo" i Crossfit "20350" iz Metkovića, a osim crossfita, ima svakodnevno zanimanje, za razliku od većine ostalih natjecatelja, koji posjeduju teretanu ili su treneri, ovom sportu posvećeni dvadeset i četiri sata u danu.

Posao uspijeva uspješno uskladiti s treninzima. Goran je pripadnik Granične policije BiH i trenutno živi na relaciji Čapljina-Sarajevo. Završio je fakultet Fizičkog vaspitanja i sporta u Istočnom Sarajevu.

Kopirati
Drag cursor here to close