Jastrebarsko

Čitlučanima dva zlata, srebro i dvije bronce

Sport / Flash | 17. 03. 2015. u 12:55 R.I.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Dva zlata, jedno srebro i dvije bronce osvojili su natjecatelji karate kluba Brotnjo na prvenstvu Hrvatske koje je održano u subotu 14. ožujka u Jastrebarskom čime su osvojili prvo mjesto u ukupnom poretku na državnom prvenstvu.

''Ovime su pokazali da imaju iznimno nadarenu generaciju, za koju bi ovaj rezultat trebao biti poticaj da rade još i više te da ovakve rezultate ponove i u starijim uzrasnim kategorijama'', priopćeno je iz KK Brotnjo.

Osvajači medalja sa prvenstva Hrvatske nastupit će u lipnju na prvenstvu Balkana koje se ove godine održava u Crnoj Gori.

Josip Planinić osvojio je zlatnu medalju i naslov prvaka Hrvatske u kategoriji učenici -42kg. Od Josipa se, iako je najmlađi član natjecateljske ekipe, i očekivala medalja.

''Očekivanja su u potpunosti ispunjena. Josip je potpuno kontrolirao borbe, nije dopustio da mu protivnici naprave ni jedan poen tijekom cijelog turnira i na kraju sasvim zasluženo osvojio zlato'', priopćio je klub.

Ivona Krasić osvojila je zlatnu medalju i naslov prvakinje Hrvatske u kategoriji učenice +44 kg. Ivona je imala odličnu konkurenciju i vrlo težak put do zlata. Nakon lake pobjede u prvom kolu sljedeća tri meča ponudila su veliku borbu i rezultatsku neizvjesnost do posljednje sekunde. Ivona je, navode iz kluba, pokazala zavidnu stabilnost dobivši navedene neizvjesne mečeve.

Barbara Grgić osvojila je srebrnu medalju u kategoriji učenice -44 kg. Barbara je imala jako dobar nastup, ali na kraju gubi finale od Riječanke podijeljenom sudačkom odlukom.

Renato Blago Martinović osvojio je brončanu medalju u kategoriji učenici -42 kg. Blago je poslije dvije pobjede u polufinalu poražen protivnika iz Velike Gorice.

''I u tom meču Blago se dobro borio i malo je nedostajalo da gledamo klupsko finale ali protivnik je u ključnom trenutku bio brži za djelić sekunde. U borbi za treće mjesto Blago pobjeđuje 8:0 i osvaja broncu'', navodi se.

Andrea Šarac osvojila je brončanu medalju u kategoriji učenice -40 kg. Nakon poraza od odlične natjecateljice iz Ploča Andrea se kroz repasaž uspela izboriti za meč za medalju. U tom meču Andrea pobjeđuje jednoglasnom sudačkom odlukom i osvaja broncu.

Kopirati
Drag cursor here to close