Trener svih trenera

Ćiro za Bljesak.info: Mamić je Štimca prerano potrošio; oduševljen sam Zmajevima!

Sport / Flash | 16. 10. 2013. u 14:39 I.M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Miroslav Ćiro Blažević usko je vezan za nogometne reprezentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine i nema bolje osobe za komentar najnovijih događaja vezanih za obje nogometne vrste.

Budući da je puno dublji trag ostavio vodeći hrvatsku reprezentaciju, koju je odveo do trećeg mjesta na svijetu i najvećeg uspjeha u povijesti hrvatskog nogometa, Ćiro je za Bljesak.info odlučio prvo prokomentirati smjenu na čelu hrvatske reprezentacije.

Jednog Ćirinog “sina” Igora Štimca naslijedio je drugi Niko Kovač.
“Kao prvo žao mi je Igora Štimca jer ga je Zdravko Mamić prebrzo potrošio”, kaže za Bljesak.info legendarni trener Miroslav Blažević te dodaje:

- Međutim, jako mi je drago što je postavio mog dragog prijatelja Niku Kovača. Njegov dolazak izazvao je oduševljenje među svim prijateljima hrvatske reprezentacije, jer radi se o velikom domoljubu, velikom čovjeku koji je reprezentaciji puno dao i uvjeren sam da će pokazati kako je on bio najbolji izbor”, dodao je Blažević.

Ćiro Blažević osim hrvatske vodio je i Bosnu i Hercegovinu. Za vrijeme njegovog mandata vladala je slična euforija oko nogometne reprezentacije, a Blažević je zakucao na vrata velikog natjecanja. Ipak, do najvećeg uspjeha došao je njegov nasljednik – Safet Sušić.

Gledao sam utakmicu, kako nisam! I oduševljen sam tim uspjehom, kao što jeste i kao što bi morao biti oduševljen svaki patriot širom planete!”, ističe Blažević u razgovoru za Bljesak.info.

- Ovo jučer je bio povijesni događaj koji će barem malo zakamuflirati svu nevolju u kojoj se ova zemlja nalazi. Pape je bio veliki igrač i pokazao je da je veliki trener.

Sušiću će ovo biti prvo veliko natjecanje kao treneru, a Ćiro je igrao i polufinale jednog svjetskog prvenstva. Pitali smo ga što bi savjetovao svom nasljedniku u vezi Svjetskog prvenstva.

- Ne moram mu ništa savjetovati, jer on dobro poznaje europski i svjetski nogomet. On zna da nitko nije nepobjediv i da se srcem i željom svakoga može pobijediti. Bez obzira na ime”, zaključio je Miroslav Ćiro Blažević.

Kopirati
Drag cursor here to close