okršaj u srijedu

Čilić pun samopouzdanja uoči Federera: Osjećam se fenomenalno!

Sport / Flash | 04. 07. 2016. u 17:54 S. M.

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Najbolji hrvatski tenisač Marin Čilić odiše samopouzdanjem nakon što je treću godinu zaredom izborio mjesto u četvrtfinalu Wimbledona, gdje će mu protivnik biti sedmerostruki wimbledonski pobjednik Švicarac Roger Federer.

"Definitivno sam sretan što sam u četvrtfinalu. Igra mi je čak nijansu bolja nego prošle godine, tako da se nadam da mogu nastaviti i dalje", rekao je Čilić nakon plasmana u četvrtfinale.

Prošle dvije godine Čilić je u četvrtfinalu igrao protiv prvog igrača svijeta Srbina Novaka Đokovića, te oba puta gubio.

Čilić je protiv Federera izgubio prvih pet dvoboja, ali ga je u njihovom posljednjem dvoboju, u polufinalu US Opena 2014. uspio pobijediti uz sjajnu igru te kasnije svladati Nishikorija za prvi Grand Slam trofej u karijeri.

"Prisjećam se našeg posljednjeg meča s US Opena u kojem sam igrao fenomenalan tenis i to će mi biti smjernica kako nastupiti u ovome meču. Mislim da moram biti veoma agresivan, veoma čvrst s osnovne linije i naravno pokušati servirati što bolje. Znam da će Federer igrati različito tijekom meča jer je definitivno u mogućnosti mijenjati razne igre i ima velike varijable u svojoj igri. Ali, ja sam spreman na sve, osjećam se fenomenalno na terenu. Igrati protiv Federera u Wimbledonu je još jedan veliki ispit za mene. Nadam se da ću donijeti svoj najbolji tenis za taj meč i da ću pronaći put do pobjede", najavio je Čilić dvoboj koji će se igrati u srijedu.

Kopirati
Drag cursor here to close